Angående gårdagens shopping...

Man var ju lagomt kaxig när man kollade om man hade pengar på kontot. Nu jävlar skulle det brännas pengar! Ska nu redovisa vad jag kom hem med: Pyamas och näsdroppar. Givetvis inget av dem till mig...



Valle supernöjd i sin grodpyamas! Som visade sig vara lika liten som de han hade innan... Jag tror visst att ungen är lite mindre än vad han är.



Efter en kastspya fick pyamas nr två åka på. Jag ångrade då att jag gnällde på stan och sa "varför måste man köpa pysamas i två-pack" Nu vet jag bättre :)

Fast vi hann med en lång fika oxå. Blåbärsbakelse och en hemlig gäst blev det.


Catrin tog oxå en bil till ett mms, men hon tyckte mest att det såg ut som en kräka. Lovar att den smakade mums!


Hittade en annan bakelse i min mobil. Alltså en bild inte själva bakelsen (även om det vore väldigt trevligt och praktiskt).
Makabert att äta en stackars groda men Emma sa att den smakade ljuvligt :)

Strax ska jag o Valle gå på långpromenad med Sara och ikväll blir det fest med gänget! Kommer blider på spektaklet imorgon, om jag kommer ihåg att ta kort vill säga...


Shopping

Idag ska Valle och pappa leka och mamman ska shoppa. Hur sköna ett par gravidjeans än kan vara så måste jag nog lägga dem åt sidan...

Bäst att kolla om försäkringskassan gett mig några pengar denna månad. Det verkar ju inte vara deras starkste sida ;)

Ha en bra helg gott folk!



Nu längtar vi till sommaren och torpet!

Upp och hoppa

Kors i taket! Lilla mamman har varit och tränat! Var superduktig och kom upp tidigt som aldrig förr, kl 09 :) Sen traskade Valle och jag iväg till friskis för lite mammabebisgympa. Hade en liten förhoppning om att Valle skulle avsky att ligga o kolla när mamman studsar runt eftersom jag då skulle slippa gå dit igen. Det visade sig dock vara tvärtom. Det var tydligen väldigt spännande så nu måste jag ju gå ditt och hoppa runt för Valles välmående (och kanske lite mitt). Undra om träningsvärken kommer smygande snart... måste förbereda Jonas på att jag kommer ligga avtuppad i soffan resten av kvällen :P


Efter gympan hann vi med att fika hos catrin. Tur att jag åt några kakor så inte träningen gjorde någon verkan :P Usch vad mycket man hinner med när man går upp tidigt. 


Valle får sitta en stund i vagnen under gårdagens promenad. Under dagens promenad införskaffades en ny fin mössa till Valle och en flaska vin till "lillfredag" till mamma och pappa :)

Min systers bebis

Efter dagens långpromenad med Sara så blev Valle och mamma lite trötta. Valle sov 3h var sen vaken i 2h och sen vilade vi lite igen. Jonas tog kortbevis. Frågan är varför Valle håller för örat? Kan jag ha snarkat? ;)




Min syster är "gravid". På fredag har vi beräknad nedkomst!! Är så glad att de ska få sin underbara lilla Doris. Ser så fram emot att få träffa henne :) (och lite rädd men tanke på att hon snart är lika stor som en mindre ponny)


Doris mamma och minidoris!

Usch för sprutor

Igår fick valle en spruta som enligt ryktet skulle göra väldrig ont :( Jag var tvungen att tvinga med en stödjande hand som både skulle ta hand om mig och valle efter sprutan. Vi fick vänta i en timme och en kvart på bvc. Det var tydligen något krissamtal med en familj som drog över tiden (eller så satt de o fikade *morr*). När valle väl fick sprutan så reagerade han inte alls, snopet.

Sen smet lilla mamman iväg på filmkväll men kinamat och vin. Mycket trevlig kombination om det inte vore för att psykomördaren i filmen låste in en bebis och lät den svälta till döds. Jag höll både för öron och ögon och ville gråta en skvätt.

Sen var det en dokumentär om bröstmjölk. En gubbe trodde att mjölken kunde bota cancer. Någon som vill köpa?



Valle och kusin Johan i Gävle.

I gävle

Det var supermysigt att vara i Gävle ett par dagar. Synd bara att dagarna går så fort, man hinner ju inte med allt man vill. Stinas dop gick toppen. Stina lyckades tom somna lite framme hos prästen. Nu är hon förövrigt fri från synd. Vi funderade lite på vad hon hade hunnit synda, vad det ärnvar så är hon förlåten nu. Stackars valle är fortfarande fylld av satan och djävulen. Vi måste döpa honom illa kvickt! En minut innan dopsermonin skulle börja inser vi att vi glömde kameran i bilen...

  
 


Vi hann med tre bad i Gävle :)

Idag har vi babysimmat i nyköping. Det märkets att Valle tjuvtränat :P Nästa vecka är det dagg för första dyket!

Stort grattis till världens bästa tjej

Jaaa må hon leeeva jaaa må hon leeeevaaa! Idag fyller min Catrin år, 22 närmare bestämt! Eller vad var det nu...? Hoppas att du får en underbar födelsedag, trots att jag inte är hemma ;) Vad skulle jag och Valle vara utan dig?!

Vi firar Catrins födelsedag genom att ge Valle sin första smakportion av palsternacka. Det var mums tyckte Valle som ville ha mycket mer än 2 futtiga teskedar.


Mums!!

I Gävle och myser

Nu är jag och valle i gävle och myser med mormor och morfar. Imorgon kommer pappa jonas och på lördag ska vi gå  på stinas dop. Tågresan gick galant om man bortser från sista halvtimmen då en trött valle ville att alla i vagnen skulle veta om hans existens. Det lyckades han oxå galant med! :)


Det är roligt att åka tåg!


Kusinerna hänger i soffan.



I Gävle kan man babysimma hemma. Otroligt praktiskt att slippa släpa sig iväg till en simmhall. Så  nu måste jag och jonas köpa en jacuzzi (och ett tillhörande hus) :P



Lilla mamman i moderiktig baddräkt (not) och valle i coola badbyxor.


Märkligt

Igår hade vi lite tjejmys och kollade på tv. Lilla mamman tyckte att pappan kunde leka med sitt barn under tiden. Pappan kallar sig då för barnvakt. En pappa är nog den enda personen som kan vara barnvakt till sitt eget barn :P


Pappa Jonas är barnvakt. Tvn var lite svå att se... :P

Nu tar jag och Valle tåget till Gävle. Åter på söndag!

Valle möter lilleskutt

Det var en gång...



Vad tror ni om en filmkarriär för Valle eller kanske snarare för den som spelar lilleskutt?

Storpojkekläder till dopet


Nu kan jag äntligen koka potatis, eller hur det nu var :P Vet inte hur mycket vi lärde oss på BVC. Alla har ju fullt upp med att hålla sina bebisar glada och framförallt tysta :P Valle visade vid ett tillfälle vilka röstresurser han har. Tror att de andra mammorna blev impade, eller hörselskadade...


På lördag ska vi på stinas dop. Då ska valle få ha storpojkekläder dvs inte body och mysbyxa :P Lägger in lite bilder till Ullis och Ulla som Valle fått de fina kläderna av.


Valle glad i sin fina pandaslipover!


Valle leker i gymet. Kolla in lilleskutt i nästa inlägg.



Idag blev det lite snabbmat. Hemmagjord pizza och cola!


Ni som trodde att jag varit värsta hemmafrun och stått och bakat och dona hade fel (om det nu var nån som trodde det hihi). Degen rullades ut och såsen var i en burk. Slängde på lite gottis vi hade i kylen och poff var det klart!


Frukostdate

Idag fick vi Evelina och Eddie på frukostdate :) Så mysigt med sällskap på morgonkvisten. Sen har Valle plaskat runt i badkaret och nu sover han som en stock. Om en timme ska lilla mamman lära sig koka potatis på BVC. Undra om de tror att man inte vet hur man gör... I Gävle (vi åker imorgon) ska vi börja med de första smakportionerna för Valle. Spännande, kanske blir palsternacka eller något annat mumsigt.

 
17 Nov  Två trötta killar                                                                                          


20 Jan  Några kilo större... :)

Babysim

Idag har vi premiärbadat! Så mysigt och lite läskigt. Mest för lilla mamman tror jag... Man vill ju inte tappa guldklimpen i golvet direkt. Vi insåg oxå att det kommer bli svårt att ta kort på våra små bebisar medans de badar. Därför måste vi ha med oss en assistent som kan ta kort (och vara barnvakt när mammorna duschar). Assistent köpes!


Valle laddar inför badet! (det enda kortet som vi hann ta...)


Eddie däckad efter badet :)

I helgen gjorde vi paj. Jag som inte ens gillar paj tyckte att denna var riktigt god.
Vi hittade lite kyckling och bacon i frysen. Sen lite stekt hackad lök och äggstanning. Klart!! Som min mamma sa sist jag var hemma. "Jag kan ta lite mat till vinet" ;) Då slinker allt ner...


Mums!

När allt är grått...

Kan man tänka på sommaren! Snart är den här igen, usch vad jag längtar. Har det inte varit mörkt och murrigt lite för länge nu?


Två tjockisar en varm sommardag. Helna fick sötnosen Stina och Jag fick gullplutten Valle 3 veckor senare :)
Syster och johan i bakgrunden.


Jag och Johan på ängen vid mamma och pappas torp.


Tänk att man kan bli så stor!


Äta glass i hamnen, längtar!


Familjen sommarn 2007. Kusin Sanna, mamma, syster Therese, pappa, kusinbarn Elin, jag, kusinbarn Tilde och moster Inger. Hatar att bo så långt bort från er! Världens bästa familj om jag får säga det själv, lite galna men alldeles underbara :)

Valle garvar åt pappa



Det var ju otäckt lätt att lägga in youtubeklipp i bloggen! Pappa busar med Valle tidigare i veckan :) 


Badkarsplask och långpromenad

Idag har vi inte haft mycket för oss direkt. Vi var på långpromenad med sara. Letade efter mariebergsgården som ska vara ett bra dagis. Men hittade inte dit!? Vi hittade åldringshemmet mariebergsgården med det borde ju inte vara där man ska släppa in sin lilla teling? Om någon vet vart det ligger och kan förklara på ett ytterst pedagogsikt sett för mig då jag har noll lokalsinne så blir jag väldigt glad!

Sen plaskade vi runt i badkaret så hela badrummet blev blött. Tänkte lägga ut nya klipp på youtube men sen slog det mig att man kanske inte får lägga ut klipp på nakna barn. hmm... Jag la ut ett klipp där valle gravar istället :)

Kameran är fortfarande död så idag blir det lite nostalgibilder från min mobil:


Valle alldeles nyfödd på bb.


Jag och Valle väntar på att pappa ska komma till Gävle. Pappa får mms så han inte glömmer hur vi ser ut... :P


Pappa och Valle gäspar ikapp på tåget.


Valle på toppenhumör på Helenas Cocktailparty :)



Valle hjälper pappa att jobba.


Den här lilla grabben hittade vi på ikea, köpte honom för en billig penning i början av november.

Pepparkakshuset del 2


För er intresserade så kommer lite bilder från skräckens pepparkakshus, fast jag vill helst se lite romantiskt på det som piff&puff. Det här kanske är deras kusin knuff? Tyvärr finns ingen bild på musen :(
 



Tomtemor och tomtefar lyckligt ovetande om sin inneboende.


Längst inne i hörnet hade musen sin sköna säng. Se vilken fin gång han gnagt upp.


Det är inte bara i Gävle det byggs pepparkakshus. Hos Bollviks är vi oxå flitiga byggare. Vi vill gärna portretra viktiga händelser som skett i världen. Ett hus kan vara så mycket mer än ett hus, i flera bemärkelser. Pepparkashus ano 2007 tillägnades andra världskriget och årets hus slavhandel. Temat för 2009 är redan färdigt men kommer inte att yppas.


Vakt-tiger till vänster. Slvar på led och givetvis husbondens boningshus.
Till höger syns ett kanonskjul med tillhörande kanon.


Mats och Jonas gör fotoexpriment. Har ingen aning vad de exprimenterar med men gossebarnet som tittar fram i nedre högra hörnet kanske är inblandad?


Stöldgods

Eftersom kameran numer är död som en sten har jag börjat sno bilder av andra. Här kommer en bild på mig och sara från Dennis rockfest. Vi poserar på röda mattan ;)


Foto: Billy eller Lisa stulet av Dennis.
Har klippt lite i bilden eftersom jag inte vet om alla vill vara med i min lilla blogg. :)

Hmm undra om två schlagerbönor kan lura någon att vi gillar rock. Skulle inte tro det, men det var galet skoj! Fler fester åt folket :)

Mitt nästa drag att att börja trakka er läsare med youtubeklipp på valle... eller nånannan som kommer i vägen för min videokamera mohagawagaa!

Valle - världens största bebis

Idag var vi på bebisfika. Dvs mamma fikar bebis sprattlar runt. Såklart dog kameran och laddaren kan vi inte hitta             
:( Lyckades fånga valle och nisse på ett inte allt för bra kort. Märkligt att Valle är dubbelt så stor som nisse som ändå är sex dagar äldre. Eller så är det inte mrkligt när allt kommer omkring.

Dags för en tripp till grannen!



Morsan vad glor du på!

Bebis på magen

Stackars valle får nästan aldrig öva på att ligga på magen och lyfta på huvudet. I dag gjorde vi ett nakenfisförsök som slutade i en kisspöl. Men vad gör det när det visade sig vara såhär roligt! Från och med nu blir det en magstund om dagen :)

Jag och Valle råkade hamna hos Catrin (för ovanlighetens skull) för lite choklad och mackor. Nu är jag hemma och klockan har visst rusat iväg, snart halv två, ajaj. Undra när valle vill gå upp. Jag hoppas på 12 men får nog hålla mina små tummar för 10...  och då är jag nog ändå lite kaxig.. *host*




                      Det är inte många man kryper för men valle är helt klart en av dem! Mina tre älsklingar på golvet :)

Småplock ur dagarna som gått

Nu var det länge sen igen, fy på mig. Ni kanske börjar misströsta... Jag har faktiskt skrivit ett inlägg precis efter jul som jag inte har publicerat. Tänkte fixa en bild först från insidan av pepparkakshuset of terror ;) För den som är intresserad det vill säga :P

Annars så har jag och valleplutt haft det fullt upp. Vi har varit på shoppingresa till Linköping och köpt möbler till Catrin och en nattlampa till Valle. Sen blev det montering och vinsippning till halv två på natten. Trots vinet gick monteringen strålande, i och försig sippade jag, Jessica byggde och Catrin rensade lådor!

Vi har också hunnit med en fredagkväll i Annas nya lya. Valle blev som vanligt bortskämd. Anna skojade och sa att hon kunde hålla efter att Valle ätit och spytt. Det blev nån miss i kommunikationen där för enda gången Valle spydde var när Anna så snällt bar Valle. Kaskadspya över hela tröjan som luktade mums. Anna skicka faktura! ;)

Idag var det dags för första babysimträffen. Vi tittade på film och pratade lite i gruppen. Valle och Eddie skötte sig exemplariskt. Vi får se hur det går nästa vecka när vi dessutom ska ner i poolen. Jag och Eve har redan börjat spekulera i hur det ska gå till med blöta bebisar och mammor som ska duscha... Jag har kommit på den ultimatia idén att ha med min nanny. Ska bara ringa hennes chef så hon får ledigt varje måndag. Om nån annan är sugen på att plaska med oss så hör av er. Vi kan behöva en hjälpande hand :)

Sen blev det thaimat på stan med Jessica och Catrin. Jösses vilka portioner, hade räckt till 4 pers. Mums! Sen en fika på birgers med Kim, Robin och Svenne och nu slutligen är vi hemma. Skrutten sover sött och lilla mamman passar på att surfa lite.

 
Anna glatt ovetande om spyan som väntar. Valle laddar för fullt!


Valle på Catrins arm efter spyan. Med skyddande spytrasa redo för nästa attack!


Snart vardag igen, hur ska det gå...

Jonas är fortfarande ledig, känns som ett väldigt långt jullov för oss :) Idag hittade jag ytterligare kläder som vi glömt bort att använda. Gossen växer ju så fort att man inte hinner helt enkelt. Det blev första och kanske enda gången för denna hoodie-dress. Även de söta basketsko-strumporna som Valle fått av faster Åsa är för små. Men de är så söta så dem får han ha ändå.

Idag var vi på lekdate hos Eddie och Evelina. Gossarna sov i skift så det var nog mest mammorna som lekte fikaleken. Gjorde vi mkt bra tycker jag! 

  
Valle i engångskläder leker i Eddies babysitter.

 
Kvällens trix: Nöjd pappa har lärt Valle att hålla flaskan själv.

Liten bebis säger godnatt


Valleplutt i sin bamsepyamas. Nattinatt!

Rockfesten!

I måndags var det alltså dags för dennis rockfest! Plötsligt var klockan fem på morgonen och det var dags att åka hem. Det var superskoj och alla var så fina. Man skulle kunna tro att vi var coola rockmänninskor synd bara att skenet bedrog ;) Men för en kväll...

Här kommer lite bilder.


Jag, städad innan festen dragit igång. Rocklight kan vi kalla mig.

 
Livespelning hos Henke innan festen drog igång. Jonas"rockabilly"Bollvik

   
Billy, Jonny och Lisa fotade! Ska bli roligt att se deras bilder sen.


David och Nisse


Ett av långborden


Det serverades små godbitar på spegel.
(För att Valles farmor och mormor inte ska få chock så vill jag tillägga att det var florsocker)


Party på dansgolvet

Sen blev det inte så månger fler bilder. Glömde att jag hade kamera efter ett tag, som vanligt. Dåligt av mig och jonas att inte ha ett endaste kort på värdparet :( Tack för en super fest i alla fall. Hoppas att det gick bra att städa, kan tillägga att jag inte var människa vid den tiden...

Mot hagen

Nu ska hela lilla familjen packa in oss i bilen och bege oss mot hagen. Vi sover där tills imorgon och sen kommer lillplutten att få vara kvar tills på tisdag. Första gången borta från mamma och pappa! Det kommer helt säkert att gå toppen :)

Catrin har precis varit här och fikat lite. Tvingade henne att leka med min julklapp, har fått ett xbox och lips av jonas. Så framöver kommer mycket falsksång att höras från vår lägenhet. Vill tillägga att jag står för falsksången catrin sjunger som en liten sångfågel.


Valle och pappa i badrummet. Speglar är sååååå roliga! Eller i alla fall pojken som tittat tillbaka.

Mitt i natten

Idag har vi frossat i rådjursfärsbullar med bacon och svampsås, det var riktigt gott och helt otroligt hade vi allt hemma. Några vuxenpoäng måste det allt ge oss!

Igår hade vi en liten tjej och bebiskväll hos catrin med thaimat *mums* Slår till och med svensk husman. Synd att min "man" inte tycker likadant.

Ikväll fick jag bebisfritt när Valle och Jonas hade killkväll hemma så jag passade på att dra iväg på lite fest. Kvällen tillägnades åt diverse svampinfektioner och manliga porrskådisar... Vi spelade ett nytt spel med sjuka frågor "Hur fan vet du det..?" Ja det kan man fråga sig :P Roligt vad det i alla fall och märkligt hur mycket som man inte borde veta fastnar tillskillnad från viktiga frågor om politik och ekonomi.

Jag har ju inte lagt in några bilder från julen så jag tänkte passa på nu. Ni som är nyfikna på vad vi har haft för oss håll till godo!

Jul i hagen:

  
Lilla mamman och valle vilar inför den stora dagenn

   
Valle laddar i babybjörn inför den årliga julpromenaden. Istappar över allt och sen glögg på berget! Vi är ack så snygga, men huvudsaken är att man är varm eller vad säger ni. Nä vem försöker jag lura, huvudsaken är att man är snygg!! Hejja Vrena IF! (min mössa)

 
Valle i storpojke-kläder trivs hos farfar under julklappsutdelningen. Tomten snubblade in runt halv ett och den sista julklappen öppnades halv två... på natten :)

Jul i Gävle:

Mina älsklingar!


I Gävle var tomten väldigt rund om magen och "lät lite som madde" enligt Johan 3 år... vad märkligt!


Vad gör man om man halv tio på kvällen inser att blöjorna är slut?! Man letar fram ett par gammal blöja i storlek XL upp till 20 kg och tejpar fast denna på gossebarnet. Sen håller man tummarna att inget ska läcka ut. Det fungerade! :P Vill tilllägga att mamman låg i magsjuka och inte var helt i sinna sinnes fulla bruk, vad pappan har att skylla på förtäljer icke historien men det var säkert något bra.

Bloggtorkan är över! Tror jag...

Nu ska jag sätta igång och blogga igen. Galet hur lite man hinner med när man har bebis, eller vem försöker jag lura?Ungen sover 12h varje natt (tyvärr råkar mamman göra det oxå) och sen snittar han nog på ca 18 sovtimmar varje dag. Har läst att det ska vara normalt mellan 15-19 sovtimmar per dygn så jag behöver nog inte oroa mig ännu. Han brås väl på lillamamman :P

Igår var det i alla fall nyårsafton och vi var vjudna till Helena och Pär på Cocktailpaty. Sjukt lyxigt med asgroda drinkar som vi sippade på hela kvällen *mums*. Sen blev det fyrverkerier vid hamnen och sen knallade familjen Bollvik hem för att kolla på lite hederlig MMA. Vi slocknade i soffan och sen blev det sängen vid 04 :)

Idag slog vi till med lite nyårsdagsbuffé här hemma. Det blev kräftor, ostbricka och skumpa. Känns ju galet vuxet att inte ligga bakis och ringa efter pizza. Vi hann tom ta en långpromenad till Malmbryggshage för att fnissa lite åt alla hus som vi inte vill bo i.

Vi avslutade vår buffé med lite lyxglass. Med Valle sovandes i knät skulle den goda glassen intas. Jag slevade åt mig en stooooor bit glass. Tappade den givetvis på mitt sovande barn. Först på tröjan, försökte fiska upp den, sen på Valles hand, han vaknade direkt. Fiskade lite till efter den hala glassen och sen ner på valles byxor. Är det inte kräk så är det mammas matrester man hittar på barnet :P Glassen var sagolikt god i alla fall och gossebarnet somnade om dock med lite kladdigare hand.

Allt om julens spektakel kommer i senare inlägg. Nattinatt!


Valle och Sara, söta nyårsfirare :)


Cicki, Åsa, Peter & Sara


Helna & Pär


Full rulle på bron och lilla Valleplutt sovandes i vagnen.


Glass är gott tycker Valle ;)


RSS 2.0