Juletid :)

Nu är hela lilla familjen i hagen. Vi har julshoppat massor (fast mest fikat egentligen). Annars har vi hunnit med lite fester, adventsmys och bebisfika. Har därmed inte hunnit blogga så mycket... men håll ut go vänner! Efter nyår nångång kommer jag säkert igång igen :) Jonas är ledig ända till den 12e Januari så vi har full upp mest hela tiden känns det som.

Nu ligger farmor och Valle på golvet och sjunger, de har lek i två timmar snart. Farmor sjunger och valle gurglar. Ingen av dem verkar tröttna :) Lilla gossen lever lyxliv och det gör vi oxå när vi är här!

På juldagen åker vi till Gävle och firar ännu en julafton (och lever lyx igen). Mina stackars föräldrar får låssas att julafton är en helt vanlig dag för att vänta in oss. Tror bestämt att jag är lite bortskämd.


God Jul och Gott Nytt År från familjen Bollvik


Sanningen

Dags att avslöja sanningen. Det hela började med att Trischa (katten) visade ett ytterst stort intresse för pepparkakshuset. Vi fick flera ggr säga åt henne att gå därifrån men med dåligt resultat. Katten har aldrig ätit kattmat på burk och gillar konstiga saker så pepparkaka var kanske hennes grej, trodde vi... Ack så fel vi hade! Mamma hade oxå noterat att gumman som brukade stå utanför dörren till huset ofta var vält, även detta fick Trischa ta skulden för.

Efter julgransplundringen skulle huset plockas ner. Mamma lyfter av taket. Där inne ser hon en liten grön luddhög i minikopian av mitt gamla sovrum.. Dvs ludd från golvet. Ur luddhögen springer husets herre ut, en MUS!. Mamma skriker "Efter den!" till Trischa. Trischa och musen springer till mitt riktiga gamla rum och där tog sagan slut.

Mamma ringer til mig och berättar hela historien med skräck i rösten. Jag kollar på bilderna jag tagit av den sååå fina papparkashuset och där var den! Musen har bort i huset hela julen, den måste ha kommit in med granen...

Li står som ensam segrare! ;)


Ser ni den?

 
Kolla här!


Bebisfika

Idag hade jag & Valle lite bebisfika hemma hos oss. Så mysigt med tre små söta pojkar som var så duktiga. För övrigt så har vi i vår BVCgrupp en Ville en Valle och en Viktor. Någon som minns trion från 1977? Har kollat på dem på youtube, humorn har förändrats lite sen dess tror jag...


 
Man blir trött av att leka, två däckade pojkar i babygymet.

 
Nisse, Valle och Victor "leker".


Nisse gillar helikoptern :)


Visst ser Valle stor ut brevid Nisse! (Nisse är 6 dagar äldre)

Hoppsan

Det har kommit en sak till min kännedom! Jag har inte utsett vinnare till min förra tävling ooops. Jag skyller allt på gravid/amningsförvirring. Jag är ju glad bara jag kommer ihåg att ta med ungen när jag går nånstans... :P

Två vinnande bidrag inlämnades och de ska givetvis belönas!

Och viiiiiinnaaaare ääääääär!!!!

Henrik och Ullis Grattis!!

Henke har vunnit en öl som kommer delas ut i januari :) Skulle gärna ge en öl till Ullis också men det gååååååår inte ;)


Nästa inlägg blir ett gullepluttinlägg med bebisbilder, jippi!


Ajaj

Jag inser nu att den här tävlingen aldrig kommer att avslutas. Det är ju såååå många fel med det där huset. Jag kommer ju bli knäckt av alla dissningar :( Nooooo... Ett tips är att titta i något av fönsterna till vänster. Eventuellt spar ner bilden och förstora i photoshop för att se bättre. Nää det behöver ni inte göra, om ni inte vill ;)

Tittar(läsar)tävling

Nu är det dags för en läsartävling igen tycker jag. Alla minns väl Markus Fagervall-tävlingen, ack vilken succé det var! Eller inte...  :P

Denna tävling består av att finna ett fel på/i Söderbloms Pepparkashus anno 2007. Nu kan man tycka att det är konstigt att det står koppar i huset eller att det ligger ett tärna-ljus där inne. Kopparna var till för att stötta upp taket och ljuset för att skapa lite mysig stämning. Pepparkakshuset är förövrigt en exakt kopia av mina föräldrars hus som jag och min lillasyster knåpat ihop. Nu tror ni kanske att mina färäldrar är någon form av uteliggare som bor i ett fallfärdigt skjul. tack o lov är så inte fallet utan snarare att jag o syrran sög på att båda baka och bygga. Lägg gärna märke till det fina fönsterglaset av gelatinblad, skorsten av sockerbitar och lakrisrem. Tyvärr råkade nån (läs lilla mamman) äta upp halva skorstenen i ett oövervakat  ögonblick *hoppsan*

De som vet vad som hände med det stackars luffarhuset får icke deltaga. Som pris kommer jag att berätta den otäcka sanningen som jag egentligen svurit på att ta med mig i graven.


Attans bilden kunde inte bli större. NI får ha lite fantasi. En förstoring på objektet kommer att publiceras efter avslutad tävling ;)


Annars var vi på BVC idag för den som är intresserad. Gossen väger nu hela 6370 gram och är 64 cm lång *pust* Sen vankades det spruta i låret. Valle sa inte ett pip, lilla mamman var yr och ville svimma. Sen var det babymassagedags igen. Det är inte så roligt att bli masserad på ryggen tydligen. Fast det får inte kallad för massage, det är egentligen babysmek det handlar om. Precis i mammas smak!

PS. Jag vill åka till Vildmarkshotellets familjespa (utan barn) hint hint

Skärpning

Nu får jag nog allt ta o skärpa mig. Har ju inte bloggat på flera dagar! Vad har nu hänt sen sist kan man fråga sig...

I fredags var jag, Catrin, Evelina och lilla Eddie och tittade på ett väldigt fint luciauppträdande i All Helgona Kyrka. Det var borgis musikelever som lussade. Så vackert! Tror inte att jag sett ett "levande" luciatåg på över 10 år så det var verkligen dags. 

I lördags var vi ute i Hagen och blev bortskämda med massor av god mat. Valle fick en alldeles egen spjälsäng som pappa Jonas sovit i som liten. Sen lyckades lilla mamman få sig en släng av kattallergi med allt vad det innebär. Så istället för att sova över så fick vi kasta oss hem mitt i en viktig (enligt jonas) la liga match.

 
Spjälsängsbygge och en trött bebis.


Valle provsover och den fick helt klart godkänt :)


Valle får en rolig mobil som hänger från taket. Vi kallar den för den döda papegojan.

I söndags var vi på adventsfika hos Malin & Dennis. Sååå många söta bebisar i alla åldrar på samma gång! :) Jättemysigt!

    
Valle leker med Oliver.       Theo hänger med Valle på madrassen.
 

Fredagsmys

Schyffert var super igår. Man fick minnas och längta lite tillbaka... Jag fick äntligen veta vad fredagsmys egentligen betyder - att bli full hemma! Kanske kan vara något till ikväll då. Eller så blir det en hederlig kväll där jag tvingar jonas att kolla på idolfinalen och lite gott till det. Jag tittar ju egentligen inte på idol själv men jag är ju ett fan av familjeunderhållning. Ahhhhh är det inte På spåret ikväll tro?! Yes, då ska jag vinna över Jonas ;)

Helt otroligt men det blev lussekatter igår. Vissa även med inbakad surprise a la mandelmassa. Bäst jag lägger ut bildbevis för annars är det väl ingen som tror mig.



Torsdagkväll tillägnad Schyffert

Igår fick jag och Valle  som sagt mysigt besök av Josse och Catrin. Pappa Jonas låg och plaskade i en bubbelpool på Vildmarkshotellet. Visst är det tydligt att 350 pers ska bort på SSAB när de lägger pengar på sånt *grr*

Ikväll ska vi starta upp med ett glas vin och sen traska till Culturum för att kolla på Henrik Schyffert, The 90's - Ett försvarstal! Ska bli så himla skoj! Jag och Catrin har väntat sen i våras på att karln ska komma till stan :)

Nyss hade jag lite massageterapi här i vardagsrummet. Bebisar ska tydligen skämmas bort på alla möjliga sätt... Sen blev det lite bubbelbad (plask i badkaret) och sen däckade gossen. Hmm varför sitter jag här och skriver... jag borde ju starta upp lussebullsbaket jag förträngt i en vecka.


Kan man hitta bättre barnpassare, jag är så lyckligt lottad! :)       

Bebisdate och glöggmys

Idag var det premiär för våra småttisar att besöka öppna förskolan. Det ska börjas i tid! Valle, Vicke och Nisse satt storögda och tittade på när mammorna fikade och bablade för fullt. Sen blev det sångstund och efter det däckade både Valle och Vicke. Nisse kämpade in i det sista för att hålla sig vaken. Men väl i vagnen så kastade även han in handduken. Nu två timmar senare sover min lilla skrutt fortfarande. Det kostar att vara på lekdate...

Jonas är på Vildmarkshotellet i Kolmården så vi är alldeles ensamma i natt. Men inte lider vi för det! Strax kommer Catrin och Josse hit på lite glöggmys i vinterrusket :)

Bebis sover

Valleplutt somnade tidigt idag. 00.10. Imorgon har vi inget inplanerat förns på eftermiddagen så det blir nog sovmorgon för oss. Fast det är nog bäst att jag inte blir för kaxig får då ändrar väl valle sin sovrutin bums. För er som är intresserade så avverkade gossen sin veckas bajs x3 idag. Det blev tre byten på en timme. Förhoppningsvis kommer nästa omgång om ytterligare en vecka. Äggfisarna får vi nog leva med...

Jag borde ju insett att mitt förra inlägg skulle skapa ramaskri. Jag såg ju tydligt att flest barn satt på "grabbsidan" av bordet. Jag trodde ju inte att ni skulle märka det... men jag tog ju kortet så jonas var ju tvungen att hålla i valle några sekunder. Resten av tiden hade nog vi alla barn, minst! Ni killar får gärna försöka vinna över oss anytime, ni väljer spel.!Ni var ju trots allt 6 mot 3 ;) Ps. Jag är en av de rabiata kvinnor som ska ta över världen *morr*

Nattinatt på er


Taktiksnack inför spelfighten :)


I lördags var vi på hustitt i örstig

I lördags var vi som sagt på myskväll hos Malin & Dennis. Vi smaskade i oss tacos och glass och spelade spel. Tre lag. Två med killar och ett med tjejer. Inte helt oväntat vann tjejerna stort när vi spelade Pictionary (trots killarnas fusk).  Måste tillägga att tjejlaget även hade två barn (till hjälp eller som distraktion...).

  
Molly hälsar på Valle!       Valle blev nog lite kär. Molly undrar nog varför det alltid ska blixtra
                                              när man gör roliga saker.
                                              (som mamma måste man dokumentera sånt här så är det bara)


Ser ni hur det lyser fusk i killarnas ögon.

Babymassage och lite annat

Idag har gossen varit på massage. Livet verkar rätt nice som spädis måste jag säga. Sju små söta bebisar ligger och njuter av massage och en mamma blir nerkissad två gånger. Det var jag. Sen var det en gosse som fes äggfisar konstant. Det var min gosse. Undra om det uppskattades av de andra mammorna... :)

Läste precis en rolig sak i min syserysters blogg. En kompis till henne mobbar hennes för hennes körförmåga genom att skicka en länk där man kan ansöka till Sveriges sämsta bilförare.. Jag är lite beredd på att hålla med denna vän för hon är kanske inte helt bäst på att köra bil (hon är ungefär lika duktig som hennes storasyster...). Min lillasyster bestämmer sig för att ge igen (med all rätt) och skriver genast ihop ett underbart brev om sin väns körförmåga som inte heller är att prata om och skickar in till ovan nämnd program. Morgonen efter ringer vännens telefon. Han är den utvalde till programmet, hihi. Gissa om han blev glad? Måste tyvärr meddela att han tackade nej...

Det är inte bara jag skom gillar nässpray ;)


(utifall nån utomstående läser bloggen - barnet var under uppskikt och fick endast leka med sprayen under fotograferingen hihi)

Förvirrad småbarnsförälder

Skönt att man kan skylla på att man är småbarnsförälder ibland. Fast jag vet egentligen inte varför man får skylla på det... Måste vara det där med amningen, då händer det något som gör att man glömmer allt (säger den vise). Jag är beredd att hålla med, för jag minns knappt vad jag gjort i helgen. Jag som precis skulle skriva en kort resumé om vad vi haft för oss, tur att jag tagit lite kort som kan hjälpa mig att minnas hihi

Jag, Valle och Catrin var på lekdate hos Evelina och Eddie i torsdags. Man skulle kunna tro att vi "leker" i mörker men så är inte fallet. Min mobil vill bara ta kort i starkt dagsljus, vilket det är så ofta nu under denna regniga höst/vinter. Titta så roligt barnen har det. De ligger i alla fall nära varandra. För att mammorna skulle kunna prata barnsnack ostört hade jag med min underbara nanny ;)

Sen hade vi myskväll hemma. Vi glupade/hivade i oss vitlöksgratinerade musslor och till det lite skumpa. Man måste ju komma ihåg att fira lite nu och då. Minns inte vad vi firade men det var säkert något bra och roligt...

 
Valle, Eddie och min underbara nanny Catrin.

   
Musselfest och en glad pappa som får långhelg.

I fredags var det krogpremiär för lilla mamman, sist hon var ute var karnevalen 2007 och då var jag till råga på allt nykter. Så vi var ju tvugna att fira med lite skumpa och tacos och sen trillade vi in på Tellus. Eller trillade var kanske inte riktigt rätt ord. Vi stod och väntade i iskallt vinterregn i 30 min innnan vi fick komma in. Väl inne slog vi till på en jordgubbsdrink och drog till dansgolvet. Där spelades det konstig musik och jag insåg ganska snart att jag var över 10 år äldre än alla andra. Vi gick genast till baren och drack en varsinn mintushot, det fungerade inte. Halv två blev vi därför tvugna att ta ytterigare en shot, det fungerade inte heller. Jag var fortfarande överlägset äldst så vi gick hem och beslutade oss för att gå på mogendans på birgers om två veckor. Vad gör man inte för att verka ung och snygg!

  
Skumpa sen tacos sen killbesök sen krogen! Eddie är med oss festar loss :)
Lite senare på kvällen var vi riktigt goa ;)

 
Mums, men den var alldeles för svag  och dyr. Sen dansa dansa till dålig musik. Plus att jag knappt minns hur man gör..
Shit, jag ser hysterisk ut. Men det var jag nog oxå...

I lördags var vi till Malin och Dennis nya hus i Örstig. Jättefint! Mer om det i nästa inlägg :)
   

Vad skriva?

Har gjort en jobbig upptäckt. Min blogg har förvandlats till en puttinuttig tråkbebisblogg. Hur kul är det att läsa på en skala... Det var roligare förr när man var fet och bitter :/

Vi var på första föräldrarträffen idag. Valle gjorde sig hörd, gallskrek och tyckte att det var skittråkigt. Jag fick lägga ner honom på soffan medans jag kopplade på mig BabyBjörnen. Inte så lätt med 40 ögon exklusivt alla bebisögon stirrandes på mig och gaphalsen. Sen slocknade han och då kom nästa förnedrig. BVCtanterna frågade fint om nån ville berätta om sin förlossning. Alla var tysta. BVCtanterna undrade om någon tyckte att förlossningen tog lång tid. Alla var tysta. Då pekar Marie på MIG! Alla strirrar än en gång på mig. Valle kräks, jag försöker diskret torka bort kladdet som rinner ner i min urringning medans jag försöker komma på vad jag ska säga om min uttragna förlossning. Jag hostar fram att jag hade värkar i 60 timmar. Alla stirrar nu mer intensivt och tänker (så jag nästan hör det) att tjejen (dvs jag) måste vara den mest puckade av alla. Jag säger då lite käckt att jag inte fattade att jag skulle åka in  för man skulle ju ha 3-4 värkar på 10 min. Sen för att släta över säger jag att det inte var så farligt. (jag ville ju bara dö några ggr) De första 30 timmarna fick jag ju sova i några timmar. Snark.

Babbel babbel. Ska se om jag har någon rolig bild i alla fall...
Inte så roligt kanske men Valle diggar sitt babygym starkt. Han är en hejjare på att boxas. Här i kläder från Anki och Kalle. Tack så mycket! :)

Lussebullsbak var tanken...

men när det kom till kritan låg jag ihopkrypen som en boll i soffa och kollade på Desperate Housewives när Valle sov.  Allt finns inhandlat och klart så det kanske blir bullbak imorgon istället ;) Annars kan man ju alltid åka till farmoroch äta hennes goda lussebullar o då ingår även barnpassning!

Min lilla sjusovare hade beställt väckning till kl 11.30 i morse. Detta passade mamman mer än bra för vi var på nattligt äventyr till kl 01. Jag som trodde att man skulle sova lite som småbarnsförälder! Jag sover ju mer än när jag jobbade dagtid. Fast jag har mina aningar att allt kommer att ändras... help!

Såhär såg valleplutt ut när jag skulle väcka honom. Varför utnyttja hela vagnen när man kan sova på en tredjedel?!



Valle myser med farmor.
 

Måste ju bara lägga in en bild från adventsmyset hos Nisse. Världens sötaste katt som ser precis ut som min och jonas lilla galning gjorde. Gissa vad den heter! BOSSE såklart och den var minst lika crazy :)

BVC besök

Jösses vad gossen växer! Jag hade ju mina aningar (han har ju lite att brås på) men att han skulle växa i denna raska takt det kunde man väl inte tro.

På två veckor har Valle vuxit 4 cm och gått upp 400gram.

64cm lång
6030 gram

Snart får valle bära mig för jag börjar bli lite för svag. Dags för styrketräning för lilla mamman!

Nedan- ett fotoexpriment på sovande bebis av Madde och Jonas. Har hört rykten om ficklampa...

RSS 2.0