Full rulle i helgen

I fredags festade vi loss med en räkfrossa, vi lärde oss att det är riktigt svårt att få ner 2kg räkor med tillbehör. Men det är ju alltid lika roligt att leka med maten. Till det lite Idol till Jonas glädje :)




Lördagen spenderade vi ute i hagen med Valles farmor och farfar. Vi åt kvällen lång och sen sov Valle hos farmor och farfar. Fast han är inte så svår att passa. Jonas väckte gossebarnet kl 10.15 för få tyckte lilla mamma att det var dags att amma. Jag hade förövrigt fått pumpa ur lite kl 06 så sova hela natten är något vi måste öva på. 5 minuters metoden kanske kan fungera för lilla mamman?!

Nu är vi precis hemkomna från en långpromenad. Vi har införskaffat lite tallris som vi ska smycka balkongen med. Valle fick prova sin nya hagen-vagn oxå, den verkar fungera mkt bra för han sover som en stock fortfarande.


Valle i sin fina pyamas!


Valle i sin nya igelkotteoverall :)

Lillasyster har lämnat oss och åkt hem till Gävle igen. Det var så mysigt att ha henne hos oss! Dagarna gick så fort att vi inte ens hann med en bråkdel av vad vi planerat :) Valle saknar redan sin moster!


En helt vanlig torsdag...

Nja, kanske inte...lite lyxigare har det allt varit!

Lillasysteryster följde med mig till nypan. Vi klarade tågresan galant fast duktigast var nog lilla mini som skötte sig exemplariskt. En underlig sak var att en passagerar hellre ville sitta o hänga på vagnen än att sitta på en av de många lediga platserna som fanns att erbjuda. Märkligt tyckte vi och jag kände att jag inte ville lägga Valle i vagnen när den övervakades av en väldigt suspekt person som pratade på ett mystiskt språk.

Idag har jag och catrin varit och blivit sminkade av Kalle på Make Up Store, det var väldigt skoj och vi fick många bra tips (som vi inte kommer att kunna efterlikna). Få se om vi kommer nyttja dem, måste börja gå ut mer! Hur roligt att det att sitta hemma och vara snygg. Nää där duger det med mysbyxor. Vi friade med att äta tacos och sen gå en sväng till Fik@ för ett glas vin *mums*. Man måste ju ta varje tillfälle i akt :)

Lillskrutten sover som ett proffs. Sedan en månad tillbaka sover han hela nätterna. Ammar lite efter 9-10 timmar och sen vill han sova en liten slurk till. Passar en nattuggla som mig ;)


Okej, sminkningen syns inte på bilden men vi var galet snygga ;)

 
Brudarna på Fik@


Lilla jag på Fik@

PS. Vi avslutar kvällen med att vara supernördiga. Vi leker dreamhack som förövrigt pågår (för finniga 14isar av manligt kön) i denna stund i Jönköping. Varför prata när man kan kommunicera via text? Alla stirrar stint in i varsin skärm (utom valle som snarkar på mitt bröst i BabyBjörn).

Tröttis

Man blir trött av att vara på  kalas...



Stort tack för alla grattis-sms och sånger :)


Födelsedag och annat

Nu har jag hunnit fylla år, alldeles för många. Jag fick ett presentkort på en heldagshopping (kläder ingick) på stan med två personalshoppers dvs. mina systrar. Det ingick även lunch med vin. Vi hade det supermysigt och vi hittade jättemycket kläder till mig, yes! Jag är ju katastrof när jag går själv på stan så det var tur att jag hade experthjälp med mig. Ett  litet lätt missöde inträffade nå jag provade en alldeles för liten ring... fingret blev blått och jag fick en desperat stirrande block. Lite hjälp av min assistent så löste det sig i en provhytt, pust!

Sen blev det kalas med tjocka släkten. Tårtor gjorda av mig och madde! Mums :)


Idag har min kusin Helena och lilla gullungen stina varit på besök.

Valle 8 veckor och 3 dagar. Stina 3,5 veckor äldre!

Rapport från Gävle

Detta blir bara ett kort litet inlägg från Söderbloms spa & resort med all inclusive (barnpassning ingår givetvis, nästan till den grad att man inte får tillbaka barnet när man vill ha det) ;)

Slänger in lite bilder så ni får se.


Moster gosar med Valle. Hon är lite rädd för barn men honska nog lära sig :P


Mamma skojar o säger att hon ska göra landgång. Plötsligt uppenbarar sig dessa mackor! :)


Valle retrostyle! Maddes gamla kläder från 1987, sååå söta!

 
Morfar och moster leker med Valle.

    '
Mamma och jag ute på vinterpromenad. I Gävle möttes vi av snö, jag som hade 0 vinterkläder med mig.


Såhär glad blev Valle när han skulle ha maddes gammla sjömansdräkt. :)

Mot Gävle!

Imorgon ska Valle och jag åka tåg till Gävle. Håll tummarna att det går vägen för oss! Är lite nervös för det kan ju nästan gå hur som helst. Tänker inte bara på barnet utan på tågen. Hur ofta går de i tid, eller överhuvudtaget?!

Väl framme ska vi spendera en hel vecka med familjen Söderblom, dvs min underbara och alldeles egna galna familj :)

Om det inte blir några blogginlägg från Gävle så vill jag bara säga stort grattis till mig och svärmor/farmor eftersom vi fyller år på lördag! Farmor - kolla på youtube så hittar du ett klipp från Valle till dig :) Grattis oxå till Jessica som fyller på onsdag!
 
Då jag hällt cider i min dator har jag inte ett endaste sött bebiskort att lägga ut. Hittade däremot denna fiiiina bild. i denna dator. Det var alltså sånna här kort man tog innan man fick barn. *host*

Såhär snygg var jag för 2,5 år sen när jag hittade en träklubba som (enligt mig) såg väldigt urtida ut. Här visar jag hur jag skulle jaga föda till familjen. Tur att jag inte behöver mkt för att bli mätt...

Mamma-bebis-mys

Idag fick Valle och jag besök av lilla Eddie och Evelina. Lekdatepremiär för våra små pluttisar. På tre-fyra veckor hinner en bebis växa mycket om man kollar på skillnaden mellan våra bebisar. Eddie var så snäll, sov mest hela tiden :) Men jag vet att bebisar kan fejka såntdär. När de är ensamma med mamma så är det andra bullar...

Nu ska vi mammabebisgympa, babysimma, babysjunga, vara på öppenförskola och sen klämma in lite lattemorsa oxå. Vi kommer ha fullt upp med andra ord. Undra om våra bebisar är lika sugna som vi är ;)

Kollar på bilderna jag tog när eddie var här. Man ser ju att de leker följa John! Vid så ung ålder!!. Måste vara smarta ungar det där...

   
softar...                                  vrider på sig...

 
sträcker på sig...                 softar lite till...


Mamma Evelina och söta Eddie

Synden straffar sigsjälv del 2

Varför varför varför... Här följer man livsmedelsverkets regler till punkt och pricka och vad händer?! Jo, man spiller ut en hel cider över tangentbordet på den bärbara datorn. Min lilla älskling med alla bilder och hela mitt liv. Dessutom har jag kämpat med ett hemligt projket mellan amningarna. Allt är numer borta puts väck :( Som tur var hittade jag lite kort i kameran så jag är inte helt förstörd. Kanske finns det fortfarande hopp för hårddisken, vi får se...

Vill tillägga att jag bara hunnit ta en endaste klunk av nämnda cider innan jag välte glaset :P Efter ett år av torka förstod väl de som satt tidigare regler för ammande mammor att bara lukten skulle få en att ställa till det.

Ikväll blir det tahimat och fotboll för hela slanten. Mutade till mig thaimat mot att låta pojkarna se på fotboll... var det ett smart eller dåligt drag? Tror bestämt att det finns en flaska skumpa på kylning, kanske bäst att göra ett nytt försök.

Ha en mysig lördagkväll gott folk!  

Synden straffar sigsjälv

Jahapp, tror ni att gossen somnade? Svaret är nej. Typiskt mig att att tro att livet är en fest. Men jag har fortfarande hopp, klockan är ju inte ens halv tolv ännu.

I brist på annat att göra hittade jag två bilder från lördagens fest. Det var visst de enda bilder som blev tagna överhuvudtaget. Det var i alla fall en väldigt trevlig fest som varade i 9 timmar. Valle hängde i BabyBjörn och trivdes utmärkt (tror jag). :)


Valle har festat så hårt att han däckat. Billy verkar lida. Kan det vara att jag tvingar alla att lyssna på Bonnie Tyler? Vissa låtar måste man lyssna på när det är fest så är det bara...

http://www.youtube.com/watch?v=840B27zYfOk <-- Lyssna och njut!

 
För att maximera coolheten på vår fest ringde vi in en kille som spelade poker-SM live för oss. Go Dante!
(Vilken placering blev det?)

Hoho...

Här var det tomt och tråkigt! Man skulle kunna tro att en småbarnsförälder inte har tid att blogga ;) Jo det har man men det är ju så mycket annat hela tiden. Idag t ex var vi och klippte håret. Först mamma och sen nanny Catrin (hur lyxigt är det inte att ha en nanny?!). Bara det tog ju 3 timmar. Lite lunch på det så var ju klockan efter tre...

Imorgon är det redan "fredag" för oss. Jonas är pappaledig på fredagarna så torsdag är vår nya fredag. Yes!

Dåligt med kort var det oxå, fy så tråkigt. Det ska bli bättring!

På bebisfronten har vi det så lyxigt (om man vågar säga sånthär högt). *viskar* Gossen somnar vid 23-00 sover till halv åtta, äter lite och somnar om till elvasnåret. Gött :)

Nattinatt på er!


En gammal bild på en arg Valle.

ssab...

Såhär såg det ut när vi var på ssab idag. Kan tillägga att Valle var supergullig och gjorde små ljud och hade sig. Till en början... sen blev han hungrig. Nooooo jag kunde ju inte amma bland 30 gubbar! Fick låna chefens rum en stund sen blev han glad igen. Jag höll mina tummar hela tiden, barn kan ju jämföras med en tickande bomb. Man vet aldrig riktigt när det smäller.

Sten vill mata valle med tårta :P



Fina stickade tröjan :)


Farsdag och tårtkalas

Så var måndagen här igen. Men innan det så firade vi farsdag ute i hagen. Jordgubbstårta, vildsvinstek, ost&kex och som avslutning lite marängswiss. Mums!

Valle hade det såhär gosigt medan vi åt.



Idag var vi till mitt jobb och blev bjudna på tårtkalas, mums! Valle fick paket oxå, fina kläder och en gosedjursgroda. Jag hann bara jobba där i 3 månader innan jag gick på semester och sen blev mammaledig så det var väldigt gulligt av dem. Tråkigt bara att två killar som oxå jobbar där som fått barn under sommaren inte fick några paket till sina små. Men de har ju inte fått vagga runt med en medicinboll på magen, det är väl kanske värt något i alla fall :)


Smygfoto!


Såhär trötta var pappa o valle när vi kom hem. 

PS. Nu visar det sig att jonas har fått mail av en av cheferna där jag o valle var på tårtkalas. Han har skickat alla kort han tog medans vi var där. Slänger ut några i nästa inlägg för den som är intresserad. hihi

Mamma o Valle på nattligt äventyr

Såhär "fina" var vi igår natt när vi hälsade på cartin som jobbat eftermiddag.


Klockan är ett på natten! Jag är lite sliten...
Men huvudsaken att man är snygg som vi brukar säga på SSAB ;)

Pappa byter blöja

Tänk så roligt man kan ha på skötbordet. Där blir man alltid glad och lugn. Mamma ska ställa in en liten tv och en fotölj.

"Toan det nya vardagsrummet"




Han är min bara MIN!!!! (och liiite jonas) :)

Dop och lite annat

Idag har vi varit på Mollys dop. Valle var så duktig och sov genom hela gudstjänsten och fikat efteråt :) Väluppfostrad!

Här kommer lite bilder från dopet. Valles fina kläder kommer från mormor & morfar. Strumporna matchar fint med jackan, tom nappen har en igelkott på sig.

 
Morgan leker tittut :)           Glad Molly och präst

    
Valle är ett litet bi!       Man blir hungrig av att sova i kyrkan...

Tjejbesök :)

Idag hade Valle tre tjejer på besök. Mammas jobbarkompisar. Jättemysigt och Valle var supersnäll och trivdes så bra hos Eva och Annacarin. Hos extramamman Catrin oxå givetvis :)

Valle fick jättefina presenter. En fotoram och söta kläder. Mamma fick en fin ros och vas av Eva.

Valle skötte sig somsagt exemplariskt. Tjejerna gick, valle sov i vagnen. Mamma la huvudet på kudden i soffan. Exakt 5 sek senare vaknar valle och skriker. Sen har jag suttit själv med en kinkig unge... det tog väl på krafterna att vara sådär gullig när tjejerna var på besök :P


Vad skriva...?

Helgen har rusat förbi och inte ett endaste inlägg har jag bemödat mig med att skriva. Dåligt av mig :( Har lixom inte kommit på något att skriva. Tänkte göra ett försök så håll till godo.

I fredags var jag och hade en mysig skräckfilmskväll med tjejerna. Bebisen byttes raskt ut mot ett glas vin. Valle och pappa hade myskväll hemma med urpumpad mjölk. Mums!

I lördags flyttade Catrin till sin nya fina lägenhetsom ligger 4 min bort (för att vara exakt). Vi spenderade kvällen med att packa upp lite kartonger, Valle hjälpte till med att få tjejerna ofokuserade ;)

I föregående inlägg skrev jag om vår nya babysitter. Måste ta tillbaka min aningen elaka ton mot denna. Den har visat sig vara underbar. Valle gillar den skarpt! Tänk dig leksaker, gungning och vibrationer! 

Nu har vi dessutom monterat ihop spjälsängen som bott i kartongen under vår säng sen 2 månader innan skrutten kom ut. Blir en tur till ikea på torsdag för shopping av täcke och lite sånt. 

 Roooooligt!   Valle i ny mysdress :)

 Tänk vad roligt man kan ha. Med lite vibration blir det ännu roligare!

 Spjälsängen. Lite täcke och kudde i påslakanet och örngottet så blir det ännu trevligare.


RSS 2.0