Vår lilla rockstar!


Inspirerad av Dennis rockfest så inhandlades genast rockiga långkallingar till grabben. Finns inget snyggare på en kille eller hur! :)

Snart smiter vi till Gävle

Igår fick vi vår nya lägenhet. Jippi!! Det firar jag och Valle med att åka till mormor och morfar. Allt för pappa Jonas skull så vi inte är ivägen när han ska göra hål i väggar, ta bort lister och spackla. Vad gör man inte för att ställa upp ;) Nu är golvet beställt och golvläggaren är redo. Med Åsas hjälp kommer vi förhoppningsvis får till det fint i nya lyan, bara vi passar oss för egna beslut så blir nog allt bra. Tack Åsa för att du hjälper oss!

Idag var vi på Birgers och åt lunch med Jessica och Anna, supermysigt! Sen ner på stan och handla present till Viola som fyller 1 år imorgon. Äntligen fick man titta på klänningar och annat sött, rosa och tjejigt. Tror att Valle skulle passa fint i en rosa gräddbakelse, eller? Sen babysång på allt det där. Inte konstigt att grabben slocknat i vagen. Tror jag också måste vila lite nu.

  
  
Valle poserar i kläder från jobbet. Henke kolla in bild nr 3, vad säger du nu dååå ;)

Helgen som gått

Har märkt att jag inte hinner skriva några blogginlägg på helgen. Men förhoppningsvis så är alla och roar sig på olika håll och inte sitter och läser en mamma-bebisblogg ;)

Vad har vi nu haft för oss. Minnet är ju inte så bra nuförtiden. I fredags hängde jag och Valle och barnvagnsmaffian på Birgers ett par timmar. Tanken var att vi skulle gå en underbar promenad i solskenet men istället blev det snöstorm så vi kom fram till att fika var trevligare. I lördags blev det mer fika på stan med Sara. På kvällen försökte jag kurera en envis förkylning med vin hemma hos Jessica, ett mycket lyckat uppdrag. Idag tog vi ännu en fika på stan, Jonas och Valle med grabbarna och Jag med Sara och Emilie. Hoppas att den där mammagympan gör underverk...


Valle myser med Jessica och Anna i lördags! Valle kan nog inte vara lyckligare :)


Valle och Nisse på Birgers. Nisse är Valles famtida privata barnläkare. Sjukt lyxigt!

Liten blir lite mindre liten

Idag fyller Valle 6 månader! Tänk att tiden gått så fort, helt galet :) Valle ville fira med två kompisar på stan, givetvis fick han det.

Tre underbara ungar som skötte sig galant under en och en halv timme. Hur duktigt är inte det!?

Valle, Theo och Molly :)

Mammans kulinariska anrättning

Jag har alltid sett migsjälv som en rätt skaplig kock nästan på gränsen till riktigt bra. Idag bestämde jag mig för att laga mat till Valle. Sötpotatis och kyckling med basilkia och lite vitlök. Mums! Jag smakade, Jonas smakade sen var det Valles tur. Först kom ett stort gapande smajl när skeden närmade sig munnen... sen... en kväljning och tillsist en rysning! Noooooo! Vilket misslyckande. Har intalat mig att det kanske var lite torrt. Har blandat i lite vätska och nu kommer ungen älska maten, eller...?


Ser det inte smaskigt ut? :P


Pappa matar Valle med banan, eller jag menade matar tröjan med banan.

Arvegods

Idag har vi varit på läkarkoll för Valle. Det gick finfint, han klarade lekasakstestet! Han skulle tydligen släppa en leksak med ena handen. Märkligt, en smart unge vill väl hålla kvar leksaken. Valle tyckte att det var mer spännande att titta på den lilla praoeleven som satt på en stol mitt i rummet än att hålla på med fjantiga test. Vad gjorde den lilla pojken där måste han ha funderat, det gjorde i alla fall den lilla mamman.

Valle 6 mån
8,3Kg
72cm (det var en annan tant som mätte denna gången, då brukar han inte växa av nån anledning...)


Hittade lite arvegods i en låda. Var tvungen att bädda ner skrutten med detta gamla påslakan.

Jag vill krypa ner brevid o bara mysa :)
 

När mamman är borta

Titta vad roligt det är när mamman lämnar hemmet.


Robinson... vad var det som hände?

I lördags hade vi robinsonkväll och blev bjudna på grillat, hur lyxigt är inte det?? Två små damer kan ha pratat sönder robinson en aning, mest för att det var lite förvirrat och kanske en aning pga av goda men ack så starka drinkar. Tur att vi hade en nykter Jonas som kunde tolka åt oss ;)


Grillmästare Dennis och robinsontolken Jonas. Hade tänkt att jag och Malin skulle gunga lite men det kanske var tur att vi glömde bort det... Bakom Jonas den såkallade lyxbrasan med dyr valnötsparkett som ved. Ska det vara fint så ska det!

Nu ska Valle och jag traska iväg till babysimmet!

På fik@ med jobbet

Igår var vi på fik@ med jobbet. Jonas fick det han längtat efter, sniglar... jag ville smaka men fick en rysning (av obehag) när den närmade sig munnen. Det blev vitlöksgratinerade musslor till förrätt för mig istället. Här kommer några bilder. Undra om jag kan få lite reklampengar att dryga ut mamma kassan för dem...?!

 
 

Ikväll blir det Sydamerikansk afton med Jambalya och KeyLime paj :)

Mina gull


Mys på golvet :)

Stolt mamma skryter lite

Igår var Emma och Kasper här på besök. Titta så fin de poserar ihop! Ingen tittar på tråkmamman bara på roliga Emma.



Idag har vi badat med Evelina, Eddie och Eddies farmor. Valle hade gjort sånna framsteg från i måndags. Nu kan han flyta runt alldeles själv i badringen. Undra bara om han minns hur man gör tills nästa gång. Hoppas det för det börjar bli tungt att hålla upp honom, så praktiskt när han kan flyta runt själv :)


Min duktiga badpojke.


Våra fina älsklingar och en väldigt fin Evelina oxå! :)


Sen var jag och Valle och tittade på ekparkett till lägenheten. Vad tror ni?



Suddig bild på klinker till hallen. 33x33cm :)

Märkligt

Någon mer som märkt detta konstiga fenomen...

När jag är med Valle så ser han ut ungefär som en 2åring, man kan kalla honom världens största bebis. Men så tog jag denna bild.


Mitt spädbarn är tillbaka!! :)) Tack älskling!

Stöldgods från syster

Vill bara dela med mig av en rolig sak som hände mina färäldrar på arlanda. Inte roligt för dem men för oss andra att läsa om :) Skrivet av min lillasyster som fick ta del av denna story påväg hem från arlanda.

Den turkosa väskan som är så lätt att känna igen

På arlanda, klockan är 20.30 på kvällen och mamma är arg över att hennes väska kom allra sist på bagagebandet. Hon som har en knallturkos väska som är så lätt att känna igen bland alla svarta. Men så hade de alltså fått vänta i evigheter. In med väskan i bilen, och så ska vi fara hem.
"Men Anita, vad konstig väskan ser ut, helt demolerad!" säger mammas bästis Annki förbryllat.
Då upptäcker Annki också att det står Apollo på väskan. Vad konstigt. Dom åkte ju med Vingresor. Annki letar på namnskylten på väskan. På den står det Ylva nånting och ett mobilnummer.
Det är fel väska. Mamma blir galen. Sliter tag i väskan, ser ut som ett argt mycket solbränt litet troll som dundrar in på arlanda igen.
Bagagebandet står still. Två svarta väskor står ensamma kvar. Mamma kommer på den geniala idén att ringa Ylva, ägaren till väskan hon går och släpar på. Ylva svarar. Hon och hennes man är på motovägen till Södertälje. Mamma frågar om hon möjligtvis har en knallturkos resväska med sig. "Jaa" får hon till svar. "Den ligger här bak". Mamma förklarar att hon står med Ylvas väska i handen, varpå Ylva får panik i rösten och skriker till maken att vända om.
Sagan får ett lyckligt slut. De återförenas på arlanda och byter sina turkosa väskor. Mamma är nöjd. Hennes väska var ju så mycket finare än Ylvas, och nu slipper hon låna Annkis smink i morgon.

Min lillasyster, världens roligaste skribent! Love u

Vårkänslor

Himlen är blå och solen skiner! Helt underbart :) Vi har varit och lunchat med Jessica på Birgers (frukost för min del) Nyköpingshem har visat lägenheten för efterkommande hyresgäst så jag såg till att lämna lägenheten. Har ingen aning om de varit här eller inte. Lockbetet, 7 kr i fruktskålen låg kvar, de kanske inte har varit här trots allt? Snart ska jag och Valle möta Emma för en långpromenad, ska bli så skönt med lite sol i ansiktet.

Igår var vi på babysång och lilla mamman fick än en gång träningsvärk i armarna. Tror att kantorn som håller i sången är lite av en sadist. Hon vill att vi ska bära på våra barn varv efter varv i rummet. Vad är det för fel på att sitta? Sen avslutar vi alltid sångstunden med den så  kallade hissen. Kantorn: "Är ni trötta i armarna?" Alla:"Jaaaa *flås*" Kantorn: "Då tar vi HISSEN! kom igen nu och lyyyyyffftt!!"

Hissen går ut på att man ska hissa sitt barn upp i luften ett hundratal gånger. Kantorn själv har en liten docka på ca 10gram som hon hissar. Nästa gång får hon ta Valle och jag minidockan! Jag ville ju inte verka klen så jag var ju tvungen att hissa valle några gånger, båda gångerna började Valle gråta av skräck. Han insåg väl lilla mammans begränsningar och ville behålla livhanken stackarn.

Mamma och pappa är hemkomna från Thailand, hurra! Vi har saknat dem massor. Här kommer några nya bilder till mormor och alla andra som vill se.


Valle i farmors kläder :)


Det är gott med kyckling, stor haklapp behövs! :)


En komplimang som värmer

Det är inte varje dag man får en sån här komplimang. Hittade den när jag tittade på föregående inläggs kommentarer. Förövrigt älskar jag när det blir en liten "chat" mellan olika läsare av bloggen, hysteriskt roligt!



Dags för en ny vecka

I lördags var faster Åsa och kikade på vår nya lägenhet. Eftersom jag och Jonas inte riktigt har koll på läget vad gäller inredning och liknande så är vi så glada att få hjälp av ett proffs. Vi kommer att få ett större vardagsrum än vad vi trodde för vi ska ta bort en vägg! :) Det blir lite före och efterbilder sen när det är dags, vi sätter igång 1april.

Sen åkte vi ut till hagen, åt massor av god mat och tittade på melodifestivalen. Vi blev alla lite paffa över vinnarbidraget men det kan säkert gå bra för henne i finalen (om vi lyckas kvala in vill säga). Tror nog att östblocket kan gilla lite opera...

Valle provar farmors sittvagn för första gången. Vi alla tyckte att det såg supermysigt ut men varför så ledsen Valle? Det blev bättre efter en stund, napp är gott!




Lördagsbestyr

Jonas är i torpet och skruvar golv i köket, gud så vi längtar tillsommaren och vårt lilla paradis (gärna med ett fungerande kök också).


Valle leker med sin nya leksak ryamattan. Kammakamma


Valle märker att han är bevakad :)

Nu ska vi byta kläder och gå ner på stan för en fika, sen blir det hagen och lite melodifestival :)


Indiskt igår italienskt idag

Annars inte mycket nytt... Lyckades få god sås igår också även fast den inte ens hette "god sås".  Jag tog ett kort fast Jonas sa att det såg ut som skit. Ni kanske undrar hur det såg ut? Lika bra jag lägger ut en bild så ni slipper ligga och fundera :P

Ikväll ska vi laga cannelloni, tänkte slänga ihop något utan recept. Om inte jonas kommer på mig förståss, han vill alltid följa recept punkt till pricka. Vi hittade bara färsk lasagne med fullkorn, såg ut som torkad gröt. Får se hur det smakar ikväll.


Det var gott, lovar!


Valle lyssnar på hårdrock. Jaja resten av veckan får han lyssna på schlager :P


PS. Pappa har valt kläder. DS

Snart kommer pappan hem

Idag har vi hoppat runt lite på friskis. Valle var väldigt duktig och tajmade blåbärspuréspyor varje gång det blev ansträngande för lilla mamman. Då får man torka spya istället för att göra armhävningar, trodde inte att just "torka spya" kunde vara så avslappnande :)


Bildbevis - Victor, Valle och Nisse gympar!


Valle gympar vidare hos catrin när mamman fikar.

Sen var vi så duktiga att vi gick på en promenad med Sara, sen tillbaka till Catrin och kollade lite film och nu kommer pappan hem om 15 min. Man får passa sig så man inte råkar vara hemma förlänge. Då kanske man blir tvingad att laga mat eller städa.


God natt

Nu sover Valleplutten sött i sin säng och jag ska också krypa ner strax. Vi har haft en mysig kväll hemma hos Jessica. Är så glad att jag blir omhändertagen nu när jag är gräsänka och allt. Eftersom det är lill-lördag fick man dricka lite vin till maten, mums. Tack snälla ni som tar så bra hand om Valle så att lilla mamman kan ligga i soffan och slappa ;)


Valle spanar från golvet :)


Dagen som gått

Lunch på stan, fika med mammor och bebisar och sen hamburgare hos mig. Vi såg nog världens dåligaste skräckfilm, ni vet en sån där man till slut vill att huvudrollsinnehavaren ska dö... tyvärr gjorde hon inte det hrm.

Det blev inga kort tagna idag heller. Imorgon måste jag ta några kort inte minst till mormor och morfar som är i Thailand. Valle tackar förresten för vykortet :)


Jag och Catrin på 5öre. Längtar till sommaren!


Filmkväll

Kvällens stora fråga, vad ska vi äta?? Sandra ringde ett samtal och plötsligt var vi bjudna på fläskpannkaka hos Sandras föräldrar, så gott!! Tusen tack till dem :) Undra om de blir förvånade om jag och Valle står utanför vid middagstid imorgon igen...

Sen blev det lite filmkväll med Patrik 1,5 och en godispåse. Lite lustigt att vi alla blev lite småkära i en av Patriks nya pappor... Väldigt söt film i alla fall.

Nä man borde väl krypa ner i sängen istället för att sitta här. Ingen snarkande pappa som kan störa ens nattsömn :)


Alla bilder blir verkligen inte bra...  gammal bild som man kanske borde kasta!


Så var man gräsänka igen

Jonas har lämnat oss igen, visserligen bara för 3 dagar men ändå... det är ändå lite synd om oss. Vem ska laga maten frågar jag mig, tur att man kan bli mätt på godis.

Valle fick vara en torped i dag på babysimmet. Låter nog värre än vad det är. Barnet sänks ner under vattnet av en person och plockas upp av en annan. Valle tyckte att det var skoj i alla fall :)

Hittade värdens sötaste bild på Valles syssling.



Torsdags


Vår lilla prins ville promt ha pizza och dyr skumpa i torsdags. Klart att man ställer upp!


Fullt upp

Idag har det mist sagt varit fullt upp och vi har hunnit göra stora framsteg. Först var vi på mammabebisgympa. Valle måste ha blivit inspirerad  av allt hopp och studs för plötsligt ser jag hur han vänder sig från mage till rygg. Så nu kan lillungen snurra runt runt i en väldig fart. Hur ska jag nu kunna hålla koll på vart ungen håller hus...?

Sen lunchade vi med flickorna på stan, snälla Sandra fick köpa ut åt mig på bolaget (jag är ju bara 19, eller var det 29...) sen en ny premiär för Valle -kyckling och pasta. Han slukade en hel burk! Därefter en långpromenad med Sara. Allt detta för att slippa ta hand om vår lägenhet som ser ut som ett värre kaos. Pappa Jonas vill sägert ha lite att pyssla med när han kommer hem så man kan säga att det är för hans skull.

 
Lilla mamman bloggar med bebis på en arm och ett glas rött i den andra. Valle har en ny pyamas i stl 74 :)


Valles första möte med en majskrok, väldigt lyckat!


Föredetta vardagsrummet numera lekcentral där man snurrar runt runt.

Det blev visst bio :)

Det blev visst bio ikväll, skoj! Det är ju överskattat att sova som Catrin brukar säga...

Ett vårtecken som jag hittatde utanför Sandras föräldrars lägenhet. Så vackert!


Bebisfika

Vi har fått en ny bebis! Den nya bebisen vill gå upp kl 06, hjälp! Lilla mamman är chockad för hon tycker ju om att sova på morgonen. Kanske måste inse att man inte kan sova till 11snåret som småbarnsförälder (inte längre i alla fall buhu) :( Jag hoppas att det är en fas Valle går igenom och inget bestående.

Vi började morgonen med en mysig fika och promenad-date hos Sandra. Evelina och Eddie var oxå med, jag hoppas  att vi inte tjatade hål i huvudet på Sandra med allt vårt bebisprat :) Det blev några söta bilder på våra gossar, tror att Sandra tog den aldra bästa så den bara måste jag få.

Sen hann vi med att träffa Nisse och Victor med mammor för en trevlig pratstund och ännu mer fika. En helt toppen dag med andra ord som vi just nu avslutar med ett glas rött. Det är ju trots allt lill-lördag.



   


På spaning i lägenheten

Nu har vi varit och mätt lite i lägenheten. Då det inte är någon ström igång ännu fick vi smyga runt med ficklampor likt två tjuvar.
 
Tog några bilder, inte för att man får någon känsla av hur lägenheten ser ut men i alla fall. Jonas och Valle står modell vilket gör att rummet ser mini ut. Fast det märkliga är att vardagsrummet är ganska litet, till det tre stora sovrum...  Men vi får fokusera på den inglasade balkongen med infravärme och hissen! Utan hiss hade det aldrig gått, man vill ju inte råka bli stark av en massa släpande av barnvagn, bebis och matkassar nejnej.







Lite ekparkett i alla rum (bort med den som redan ligger i vardagsrummet) och ny färg på väggarna blir det säkert fint hoppas jag.

Inga bilder idag

Idag åker mamma och pappa till Thailand. Alltså Valles mormor och morfar och inte jag och jonas, tyvärr. Hoppas att ni får en underbar semester med massor av goda skaldjur, sol och varma bad. Jag är inte alls avundsjuk, nejdå. Får se om ni hittar något internetcafé så ni kan kika på bloggen när ni är där borta.

Har inte tagit några bilder idag. Ska gå till lägenheten imorgon och ta lite bilder på vårt nya krypin som vi förhoppningsvis slipper kalla för bunkern (som vår nuvarande lägenhet). Kommer kanske ut någon bild eller två då.




Lilleman

Som inte är så liten längre. Vi tittade på Jonas BVC-kort från när han var liten. Tydligen är Valle både längre och tyngre än vad Jonas var vid samma ålder. Hoppsan... Vart tog mina mini-gener vägen?

Valle 5 månader:
7,8 kg
72 cm lång


Valle smakar äpple för första gången. Han vill gärna få in hela äpplet i munnen.


Valle i pappas fina tröja från 79 och med matchande napp från farfar.

Helgen

I torsdags fick vi veta att vi lagt högsta budet på en lägenhet som vi varit och kikat på. Helt galet och oväntat. För att ingen annan skulle hinna ändra sig och lägga ett till bud så hade vi möte med banken och sen med mäklare och ordförande för bostadsrättsföreningen i fredags. Nu är lägenheten vår! Imorgon ska jag och Valle gå och mäta lite i lägenheten som vi redan fått nycklarna till. Om någon är sugen på att måla eller lägga golv så finns nu stora möjligheter till detta. Vi ska börja med att lägga ekparkett på ca 90kvm och måla om i 5 rum... På kvällen firade vi med lite skumpa och vi fick denna superfina bukett av vår fjärde familjemedlem Catrin, tack gumman!

Sen har vi hunnit varit i torpet där det börjar bli så fint i köket som Jonas kämpat så mycket med. Jonas och Anders hann dessutom grundmåla alla väggar. Snart kommer det nya köket från Björkviks snickeri också. När allt är klart ska jag lägga ut bilder på det lilla projektet som blev jättestort.

Imorgon är det dags för förtsättningskursen i babysim, det stog något om "torped" på kursschemat. Undra vad det innebär?!


Så fina blommor som doftade underbart!


Kolmården i hagen så att säga... Valles nya kompis.

 
Jag testar om isen håller samt helgens bästa bild på en huvudlös person.


RSS 2.0