På landet

Hönan sköter sig fint. Jag och Valle har matat henne två gånger men hon verkar vara mest intresserad av att ruva på sina små ägg. Hon blir nog en bra mamma om några veckor.

Valle kryper runt på en filt i skuggan och jag ligger i solen och läser tidning. Livet är svårt ibland... Strax ska vi packa ihop oss lite och äka in till stan för en fika på Catrins solterass. Sen blir det fest med vännerna i örstig. Hörde något om dansmattevm, hoppas att jag hörde fel. Jag ska dels vara nykter och dels har jag inte studsat runt på nån matta sen senaste mästerskapet... gulp.

Over and out

Tidig morgon

Valles nya är att vakna runt sju. Idag vaknade han 06.37 men efter lite lek somnade han om 40 minuter senare, tacktack. Nu sover han i soffan, ligger väl och laddar inför eftermiddagens lekdate skulle jag tro.

I eftermiddag drar vi till hagen för att vara husvakt/djurvakt till på söndag... Imorgon tar jag o Valle hand om hönan Agda som ligger på ägg. Önska oss lycka till...

Titta titta



Mormor och morfar, farmor och farfar det är sant! Valle sitter själv... i en hel nanosekund ungefär :)
Men vi fick det på bild och då gills det :) 

Under morgondagen kommer några kryprace ut på youtube!

Liten munk och tjejfest

Vet att det är dåligt med uppdateringar på bloggen men det är ju så underbart väder... Jag och Catrin har precis upptäckt en underbar solterass utanför hennes fönster och den tar väldigt mycket tid i anspråk. Nu måste vi investera i solstolar och ett bord sen kan det knappt bli bättre (medan jag skriver detta så bestämmer säkert gud att antalet resterande soldagar i år är lika med 0)


Precis innan man ska gå till krogen är man såhär snygg... hoppsan! Anna och jag på topp på förra veckans tjejfest :)


"Gudmoren" har tagit sitt ansvar. Se vad fint den lilla munken har det.


Jepp, han kan redan läsa. Han fastande för en annons med skor, är det är bra eller dåligt tecken?

Vilket väder

Frisk Valle och soligt väder = glad mamma!


Hemligt uppdrag

Idag har jag och åsa varit på hemligt uppdrag. Det kändes riktigt bra efteråt, nu är det bara att hålla tummarna att det känns så hela vägen fram :)

Valle fick vara med gudmor och det hade gått toppen. Tur, för det kommer bli fler gånger ;)

Imorse kom jag på ett superbra få-sova-lite-längre-trick! Valle har precis börjat åla/krypa, som snabbast går det när han kryper mot elektronik (typiskt killar) som mobiler eller tvdosor. Jag la Valle i fotändan på sängen mobilen längst fram. Ungen ålade o ålade o då fick jag säkert 60 underbara sekunder av vila. Sen kan man återupprepa leken så länge man orkar :P

Roadtrip

Idag drog vi på roadtrip till Katrineholm på hemligt uppdrag. Valle gillade tydligen inte uppdraget och skrek hela vägen tillbaka till Halla trots att vi sjöng så vackert för honom. Sen tuppade stackarn av efter lite vaggning och vi körde i ilfart hem till nypan för att inte väcka skrutten.

Sen blev det fika på stan och efter det middag på rhodos, Valle och jag kände oss lite lata. Pappan har varit borta hela dagen och kvällen på kurs (nu blir han tydligen bjuden på öl av en amerikan). Det är jobbigt med kurser ibland. 

Bebis sover så nu blir det soffläge här.


För en vecka sedan fick vi bygga att fint och provosoriskt solskydd till Valle. Nu får man plocka fram vinterkläderna igen. Fy så kallt det är ute! *brr*

Barnet sover, frågan är hur länge?!

Åsa är i stan och hjälper till och planerar bröllop! Så underbart att ha henne här för en annan är ju inte så effektiv har jag insett... Nu börjar det hända grejer och det är ju super. Det börjar ju närma sig så smått!

Valle vaknar flera ggr per natt stackarn. Lilla mamman som är van att få minst 10 timmar skönhetssömn känner sig mkt förvirrad. Är det såhär att vara mamma? Ajaj. Hoppas skrutten blir pigg och kry snart.



Påskbord a la Hagen *mums*


HIttade den här texten på Valles rumpa... hmms


Valle hostar på

Jag och Valle har en barnfri vecka för att inte råka smitta ner något annat litet barn. Han ska vara smittfri nu men för att vara på den säkra sidan. Vi har fullt upp med planering av olika de slag istället för babysim, babysång och annat så det går ingen nöd på oss. Vi fikar minns lika mkt som vanligt :P


Valle påsken 09


Lite dött på bloggen

Valleskrutten har varit till sjukhuset och det har konstaterats att han fått ett virus, stackars liten. Han verkar lite piggare nu så vi hoppas att det är på rätt väg. Strax blir det tjejfest här. Valle och pappa har åkt till farmor och farfar.


Sjuk liten skrutt

Valle är fortfarande sjuk vilket betyder att mamman får obefintligt med internettid.


Massor att göra

Men så lite tid...

Man hinner ju knappt skriva något på bloggen för att tiden rinner iväg så fort. Kan i och för sig vara Valles fel eftersom han är sjuk. Hostig, snorig och vill inte alls leka själv. Han lekte visserligen exorsisten alldeles nyss. Det var nog tre barnmatsburkar som kom ut (märkligt då jag bara matat in två...). Sen gick vi på en uppfriskande promenad (till ett kondis där vi intog nyttiga blåbärsbakelser).

Åsa min svägerska (inredningsdesigner, weddingplaner, personalshopper och fotograf) har tagit underbara bilder på Valle och resten av familjen i helgen. Väntar på Jonas usb-minne så jag kan lägga in några på bloggen! 

Tills vidare kommer några bilder från fredagens bebisträff med Nora.


Valle undersöker en ny och spännande leksak :)


Söta Nora 3 månader övar att ligga på mage. Superduktig tjej!


Valle busar med gudmor - mamman fikar...

Till alla nära och kära

90 kvm golv och lite färg sen blir det 30års kalas i vår nya lya! Tid meddelas när det närmas sig, håll ut go vänner :)


Min kärlek fyller 30

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt.
Du är den som får mej minnas, alla drömmar jag har glömt.
Du e den får mej hoppas, du e den som får mej le.
All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge.

Du är där när ingen ser mej, du är där när stormen yr.
Du är där när natten skrämmer, du är där när dagen gryr.

Jag vill alltid ha dej nära, när som åren läggs till år.
Vad livet vill oss lära att framtiden e vår.

När som klockarna har stannat , o tiden tycks stå still.
När man inte vågar säga , det man längst i hjärtat vill.
Då ska vi ta varandras händer, då ska vi minnas denna dag.
Och förstå vad som än händer,, är det alltid Du o Jag

Utan er två vore jag ingenting min älskling. Det finns ingen som dig, tack för åtta underbara år och tänk att hela livet återstår.




Underbar vår i Hagen


Valle i bärmesen på blåsippejakt!


bilden hamnade lite snett... :P


Vackraste stället på denna planet, jag är så lyckligt lottad :)




Lilla familjen


Tjohoo blåsippor!

Kubb

Den självutnämde kubbkungen har vaknat till liv i vårsolen.


Mot hagen!


Nämen är det inte Toker?


Valle möter vårsolen på balkongen. :)

Nu drar vi till hagen för att fira påsk och Jonas 30-års dag, längtar!

Snorig Valle

Idag vaknade Valleskrutten med elak hosta och rinnande näsa. Mamman var duktig och ställde in gympan, inte ska stackars barnet behöva genomlida ett gympapass med snorig näsa :P Vi följde istället med gudmor till tandläkaren för att ta ut stygn. Tandläkaren trodde förövrigt att Catrin var Valles mamma, när Catrin sa att så inte var fallet så chansade hon på att vi var systrar hehe. Sen blev det lyxlunch på McD *mums*

På kvällen drog Jonas på killkväll. Han lovade heligt och dyrt att det skulle bli en lugn kväll och att han skulle ta Valle imorgon bitti. Ska blir intressant att se hur det blir... Jag, Catrin, Jessica och Robin hade myskväll med vin och spel här hemma. Jag och Robin var överlägsna till en början sen slappnade vi av och brudarna gick förbi och om.

 
Såhär roligt är det i väntrummet hos tandläkaren. Vänta och se Valle, vänta och se...

Två snarkande familjemedlemmar

Valle vaknade för en stund sedan och var ledsen. Han fick sova vidare i min famn. Nu snarkar han högt, brås på pappa. Ska bli underbart att flytta så att skrutten får eget rum. Då behöver jag bara bråka med pappan...

Apropå lägenheten så har det hänt supermycket där när jag var i Gävle. Jonas och hans syskon har jobbat stenhårt med att ta ner vägg, slipat, spacklat och flyttat garderober. Längtar verkligen efter att få flytta in nu. Måste måla 4 rum till och få in 90kvm golv sen är det dags. Superstort tack till Åsa, Mats och Anders som hjälpt oss så mycket. Verkligen guld :)

Idag hade vi en robinsondag här hemma. Malin , Molly, Valle och jag hade två avsnitt att ta igen. Vi fattade inte så mycket då vi inte hade vår tolk med oss. Kan också vara att vi vill pratade och gullade med bebisar samtidigt som vi tittade. Mem vi är ju tjejer och kan göra flera saker samtidigt, eller? ;)

Sen blev det öppna förskolan för lite billigt fika och bebismys. Undra när man ska städa, tvätta och laga mat...? Det är väl pappans jobb har jag för mig.


Gullungarna våra :)

Valle och mamma


Sart får Valle bära mamma tycker jag!

Underbar vår i Gävle

Jag och Valle har varit så bortskämda onsdag till söndag. Supergod mat, soligt väder och underbart sällskap. Min fina kusin Helena och hennes tre barn förgyllde var helg ytterligare hos mamma och pappa. Vi han tom med att vårshoppa lite utan barn :)


Roligt att åka tåg!


Bus med Stina


Mormor och Valle


Första lunchen ute i vårsolen.


Sysslingarna :)


Mysig brunch

Idag var vi på mysig bebisbrunch hos Lena och Nicoya. Inte varje dag man får latte och smoothie :) Nu är vi hemma för att packa lite och mysa med extramamman. Snart ska vi knalla till tåget. Håll tummarna att vi får en bra plats!


Valle, Victor, Nicoya och Nisse

Det är bara Valle som tycker att mamma är roligt när hon försöker få fram glada miner. Han vågar väl inte annat stackarn :P Fast vänta nu... han tittar ju inte ens på mig...

RSS 2.0