Valle har blivit stora killen

I lördags fyllde vår lilla prins 1 år! Han fick så många fina presenter, tack snälla vänner. Hade gjort två pajer för mycket så nu vet jag vad det blir till matlåda ett tag framöver... Valle fick ha bröllopsflugan på sig och Jessi provar Valles nya tuffa Bobbycar. Sen laddade vi om under en timme sen trillade folk in till kvällens lite vuxnare kalas. Superskoj att så många vänner dök upp :) Valle fick åka hem med farmor och farfar och tur var väl det för mamman och pappan var lite trötta imorse... 





Valle älskar att knalla runt med sin gåvagn. Nu dröjer det inte länge till han går själv.


Valle på lekdate hos Eddieplutt i förra veckan.

Våra tre små barn leker på golvet, visst Sandra! ;) Duktiga pojkar som
samsas om leksakerna...

Arken är superrolig, piper och låter o spelar. Allt som en mamma älskar!


Buskillarna viftar med varsinn flugsmälla...

Kärlek

Igår överraskade pappan mamman. Mamman harmissat nästan allt på tv under det senaste året. Nu när man jobbar måste man hålla sig lite uppdaterad för att kunna hänga med i snacket i fickarummet. Just nu pratas det mkt idol, ensam mamma söker (eller vad det nu heter) och svenska hollywoodfruar. Ensam mamma verkar intressant. Enligt skvallret så vill en ensam mamma skaffa en pappa som bara är ca 5år äldre än sin 17årige son.
Helst av allt vill hon kladda på de unga gossarna och hockeyrumpa är visst något som är mkt trevligt, enligt henne då ;)

Pappan hade laddat hem alla avsnitt av idol för ett idolmaraton. Med tanke på att pappan hatar all tv som inte är sport måste jag nog inse att det är kärlek!

 
Pappan och en minilitenvalle

Mammaledig, helt underbart!

Det är så härligt att vara mammaledig två dagar i veckan. Mamman måste ha nedtrappning på mysiga luncher o allt annat som vallen o jag sysslar med för att orka köra igång med heltid på jobbet.

Valle växer ju så fruktansvärt fort. De senaste veckorna har han inte haft några skor... Upptäckte att han har för stora fötter för bebisskorna man kan köpa i klädbutiker. Så nu måste vi köpa rejäla kängor för barn som kan gå istället. Kommer ju kännas som stora slalompjäxor på valle som änsålänge bara kryper. Fast igår kväll fick jag för första gånger se när valle gick med skakiga ben med gåvagnen. Film kommer snart läggas ut på youtube!

Löste förresten skoproblemet. Morfars gamla lackskor satt som en smäck, o så är de ju snygga oxå!



Nu väntar mamman på att valle ska växa i dessa små sötnosar från little lusifer. I hans fotväxartakt räcker det väl med nån vecka till..

I helgen var vi i vanlig ordning i hagen. När mamman o pappan kommer och är helt slut från jobbet står ett glas vin upphällt. Tänk att vi är så lyckligt lottade! Valles farmorfredagar har blivit en succé för hela familjen Bollvik. På lördagen gick vi på svampromenad med valle i bärmes. Vi hittade massor av underbara höstkantareller, 1000ggr godare är vanliga gulisar. Solen sken, livet lekte... om det inte vore för den täta lukten av människorbajs som låg över ängarna. Det visade sig att bonden spred dynga (komunens rester av människorbajs) prcis vid vår svampskog! Prisa gud att min nästa är sönderknarkad så jag slapp känna stanken. Farmor och pappan blev illamående så de nästan kräktes hihi




Väl hemma visade det sig att valle är en fena på trädgårdsarbete.

  

Ikväll ska mammaligan träffas och äta gott. Utan barn med vin :)


Rom

Rom var så underbart som man kunde ha förväntat sig. God mat, massor av vin och underbart sällskap, kan det bli bättre? :) Har tyvärr inga kort då vår alldeles egna lilla fotograf Anna tog alla bilder. Som jag hoppas att jag kommer få snart...

Snodde två  bilder av Josse från facebook :)





Barnet sover då hinner man kanske blogga

Mamman har varit till Borlänge på tjänsteresa. Fick en trevlig golf som hyrbil, gps:en var min bästa vän (även om den ljög en gång). Utan den hade jag aldrig kommit rätt! Det här med att jobba gör att man hinner ungefär 0 av det man brukade göra tidigare förstår inte hur ni andra får ihop allt.

Fick träffa Ullis som det var en hel evighet sen jag såg sist. Klockan 22 slirade jag in och våldsgästade kan man säga. Det var underbart att ses igen!


Borlänges sötaste pojke Wille sover sött :)


Sandra! Det var sjukt avancerat men brinnande socker o grejer. Tur att vi hade en instruktionsvideo att följa. Smakade dock inge vidare så det blev farligt goda drinkar istället.


Kolla in våra två björnar, jag sköt det största :P Nu har vår nya soffa och matsalsbord kommit så nästa gång kommer det kanske upp bilder på vårt "nya" vardagsrum. :)


Hmm undra om det var när jag sjöng på singstar som dom där dök upp... hoppsan..


På söndag åker vi till Rom!

Valles nya pyamas

Farfar har köpt en ny pyamas till Valle. En supersöt sak med blåmesar, bofink, domhärre, pilfink, grönfink, rödhake, skäggmes och sidensvans. Är nog inte många bebisar som har en sån :)




Gårdagens baluns slutade sent. Vi hittade en film på nätet hur man tillreder en perfekt absint, det smakade inte gott för det... Marcus hittade ett par hörselkåpor, undra om det var för att jag sjöng lite väl falskt på singstar. Sen blev det krogen och allting slutade med att jag o Emma blev bjudna på pizza. Gratis är gott!

Nu är vi i hagen för att hämta Valle. Man kanske skulle ta en liten tur i skogen så kan det bli några kantarelltoast till kvällen :)

En tripp till Gävle

Efter en veckas jobb åkte vi till Gävle. Skogen var full av trattisar och gula kantareller, mums!


Valle och Stina!


Valle provar morfars gamla lackskor.

 
Jonas och kaven i mamma o pappas torp. Svamprensning!


Valle och Kalven. Kalven är gigantisk men ändå yngre än Valle.


Robin hjälper Valle att rida på mammas gamla ponny Prins. Prins ser lika elak ut som vanligt, kanske bäst att låsa in honom i ett skåp...

Jobbar nu tre dagar i veckan. Märkligt att det ändå finns jobb för en hel vecka. Folk ringer och mailar som galningar förstår dom inte att jag måste gulla med Valle när jag är hemma?! Tur att det är fredag imorgon så man får helg nångång :P Nu blir det lunch med brudarna på stan!

RSS 2.0