Hur coolt är inte detta





Ni vet Valles hundkusin Doris, hon har blivit kändis i Gävle. Nu har det gått så långt att lilla damen har en egen blogg på Gävle Dagblad och visas fdessutom frekvent i tidningen. Folk ropar "är det hunden från tidningen" efter henne. Kändisstatus eller hur?! Frågan är om min syster kommer dra nytta av detta likt en kändis okända pojkvän/flickvän. Typ Britney och Kevin. Den som väntar lär se... ;)


Donnan Doris

Bloggadressen är för den intresserade: www.gd.se/doris

Valle och Eddie

Idag  var vi och lekte med Eddie och Evelina. Gossarna såg ut att trivas ihop idag eller så var det Valle som ville smaka lite på Eddie.





Imorgon ska vi på gympa *pust* och sen blir det tjejkväll på O´Learys, tur att man har lördag hela veckan!

Gullungarna


Leka med ballong är kul!


valle provar stinas doppresentgåstol! Han gillade den grymt så han fick genast en av mormor och morfar :)

Helgen som varit

I lördags var det fest hos mamma och pappa. Planen var att Helena och ungarna skulle sova över. Det slutade med att hela släkten utom Sanna kom och stannade natten lång. Trevligare sällskap får man leta efter så jag kommer ofta på mig själv funderandes varför jag flyttat ifrån dem. Vi var typ tjugofem pers och mamma jämförde det med Fanny och Alexander. Vi kollade (naturligtvis) på mello, drack (naturligtvis) vin. Efter delfinalen slet mamma fram en dammig kartong med gamla VHS-band. Det visade sig att hon sparat massor av gamla årgångar melodifestival. Vi kollade på 1987, 1990 och 1996, 2000 (ville vi se med kasseten var pajj) och 2003. Nu verkar det kanske som att vi är helt crazy men jag lovar att vi spolade när det var tråkiga låtar och satt med saliga leenden där Andreas sjöng Driver dagg faller regn. Så underbart och så oförstört. Nu har gossen hiven stackarn, man ska passa sig för mörka rum.

Igår åkte valleplutt och jag hem till nypan igen. Man kan inte vara ifrån pappan alltför länge. Idag har vi varit och lekt med massor av söta bebisar och fikat. Sen påvägen hem blev det lite fika igen hos Catrin. Man kan ju inte fika för mycket!

Till middag valde vi mellan thai och indiskt. Vi valde thai men det var såklart stängt. Hittade denna trevliga indiska rätt, se bild. Vilket sammanträffande!! Jag var just sugen på god sås :) den var verkligen god också, så det stämde! Mums!

Nu ska jag och valle ut på en kvällspromenad med Emma och Kasper. Over and out!


Min systers bebis

Har äntligen fått träffat min systers bebis. Hon är helt underbar! Vi vågade dock inte lägga några bebisar på golvet utifall hon skulle förväxla dem med nån leksak eller matbit. :P


Lilla mamman myser med Valles hundkusin på 10 veckor!


Mormor myser med Valle. Doris softar.

Äventyrsbad i Gävle

Måste ju bara lägga in några söta badbilder från igår. Vi lyckades knipa en 34gradig pool för oss själva. I och för sig var vi 12 personer så ingen annan vågade kanske närma sig poolen.






Min kärlek



Ikväll skulle vi ha myskväll med kusin Helena och hennes barn. Men i vanlig ordning ville fler mysa så nu kommer hela tjocka släkten! Så roligt :)

Gävle

Jag och Valle har precis varit ute på en långpromenad i strålande solsken. Så märkligt att 30 mil kan göra en sån skillnad. Här är det massor av snö, så vackert! Plutten ligger ute och sover och jag passar på att dricka lite kaffe och surfa lite. Morfar har tagit ledigt idag och snart kommer kusin Helena med barn och lillasyster Madde.

Imorgon ska vi till ett stort äventyrsbad, tur att Valle har fått diplom för avklarad babysimutbildning. Annars hade det nog aldrig gått.


Valle med igelkott på rumpan :)

 
Grabbarna grus!              Kusinerna provar spjälsängen med hemmagjort spjälskydd!

Vi drar till Gävle

Ville bara meddela att vi drar till la familia i Gävle. Onsdag - måndag bliv vi borta. Ser fram emot att hänga med familjen och kusinerna. Som vi saknar dem emellanåt :)

Idag var annars en väldigt trevlig dag med gott fika, trevliga mammor och underbara bebisar. Har söta bilder som jag slänger upp imorgon!

Valle sover "redan" sött i sin fina spjälsäng. Jag la ner honom och han slocknade direkt, jippi! Ska passa på att lägga mig också, framtiden får väl visa om jag behagar att somna.

Nattinatt

Gå och lägg mig nudå

Vad gör jag uppe? Valle och Jonas snarkar ikapp i sovrummet. Gjorde ett försök att somna men det var bara att erkänna sig besegred och gå upp igen. Jag är ju en småbarnsförälder jag ska vara trött! Anar att jag lär vara det imorgon... Hmmm en självuppfyllande profetia med andra ord. Bra jobbat av lilla mamman.

Det knakar i akvariet. Undra om det kommer ligga 400 liter vatten på golvet till frukost.


Sov gott där ute!



Denna bild dök upp när jag kikade runt lite på gamla bilder :) Jessica tar en tugga av Catrin! Näää jag gör ju verkligen allt för att inte gå o lägga mig. Skärpning!!

Kryssningen!

Ack så fort en kryssning kan gå, eller 22h timmar närmare bestämt! Det var i alla fall väldigt skoj. Förfesten är ju alltid roligast, så även denna gång. Förfesten spenderades på 8kvm med melodifestivalen som bakgrundsmusik. Runt tolv var vi redo att kolla läget på partydäck. Störst intryck gjorde batikmannen  (kille i 30-årsåldern iförd t-shirt med moderiktigt batiktryck) som helt ensam ihärdigt gjorde 80-tals moves. Stackarn gjorde allt han kunde för att närma sig olika grupperingar, lite så det skulle se ut som att han inte var helt ensam. Vi bjöd in honom till vår "ring" några gånger, kvällens goda gärning.

Sen saknade vi vår älskling så vi nästan gick i bitar men hade hade det nog riktigt bra hos farmor och farfar.

Det blev inte så många bilder från resan. Men här kommer de jag tog!


Påväg till båten! Förväntansfulla kryssare :)


Förfest på liten yta. Varför utnyttja någon av båtens barer när man kan dricka "båtfanta" i en hytt?


Trötta gossar påväg hem. Man blir visst trött av att efterfesta på söndag förmiddag... jag var impad av deras ork! Tre flickor och en pojke valde att titta på ett schlagerkryss istället, tyvärr utan vinst.


Resans bästa kort på Dante och Peter!! Tips - De sitter brevid Jonas bakom dessa två främlingar... Visst ser Mr Främling chockad ut *oops*

Gröt

Igår kväll fick Valle prova gröt för första gången. Gröt var tydligen underbart gott för när jag skulle hämta kameran så hann valle börja skrika och gråta av ilska. När all gröt var slut så ville valle givetvis ha mer... Lilla mamman råkade köpa fel haklapp också. Det blev en rosa för mormor kan man säga.


Dagen som gått

Idag har Valle och jag haft det riktigt mysigt. Vi startade med lite palsternacka runt 11. Sen ner på stan för att köpa lite kläder till mamma och tulpaner till födelsedagsbarnet Emma. Sen en rask promenad till stenkulla och Emmas lilla kalas.

Vi fick supergoda muffins med saffransfyllning och glasyr. De kallades för "koblajjorna" men smakade ljuvligt. Sen supergott kaffe med gammeldags mjölk från arla. Visste inte att det fanns...!

Vi konstaterade att man visst kan vara 5 vuxna, två bebisar och en hund på ca 20+kvm :) Tack för en toppen eftermiddag och glöm inte vad du lovat om NK-villan ;) En stackars mammaledig och en mammaledig utan barn måste ju tas hand om... Mammaledig utan barn är det nya ordet för arbetslös, glassigt va?!


Finns det hjärterum finns det stjärterum, eller vad man brukar säga... Bebis 2´s mamma saknas på bilden.

  
Bebis 1 myser med emma/ Bebis 1&2 myser med bebis 2´s mamma/Lilla mamman myser med hund.


En uppmaning

Till alla er som ska på kryssning den 14e!

Vi tänkte ta en lunch på Oliwer Twist innan bussen går. Vi ses kl 12.00, käkar lite lunch och tar en öl :) Vi kommer nog inte sticka ut i mängden med tanke på alla alkisar som redan sitter där :P



Min lilla plutt 4 veckor.

Ett kort litet inlägg

Har en sovande bebis i knät så detta får bli kort. Snälla Marie har skickat över babysimbilder på våra badpojkar så här kommer två bilder. 


Valle är nu mer så kaxig i vattnet att hela gävleklanen ska till äventyrsbad när vi åker hem! (18-23 Feb)

Pratade nyss med min mamma på telefon. Hon säger att hon har sett Valle äta palsternacka här på bloggen. Alltså inte bara på bild utan ett vidoklipp. Jag har inget minne av att jag lagt in något sådant klipp... frågan är om någon mer sett detta eller om min mamma helt enkelt saknar Valle så pass att hon börja se syner?

Mat är smaskens

Gårdagens matstund avslutades i vrålskrik. Valle ville visst ha mer och då dög det inte med nån tråkig mjölk, nej palsternacka ska det vara!


Valle upprörd och aningen superkladdig. Valle har hjälpt mamma med matningen... Kändes lite som ett övergrepp att ta kort istället för att trösta men jag looooovar att kameran låg precis brevid :)


Valle upptäcker sin fot i badkaret och skrattar så han kluckar.

Idag har vi varit på långpromenad. Tydligen lite för lång för Valle blev hungrig när vi kom till hamnen så lilla mamman fick snäll plocka fram tutten i snålblåsten. Den situationen kändes avlägsen för 6 månader sen...


När man kan vända på sig så blir fårskinnet snabbt lite för litet...
Ingen vegetarian här inte, gris är gott!


Mammas täcke ligger numer på vardagsrumsgolvet så man får plats att snurra runt runt runt. Sen blir man trött och måste vila lite.

Eddies dop!

I lördags var vi på Eddies dop. Han skötte sig galant, bara log och såg söt ut under hela cermonin. Sen blev det fika med massor av goda kakor och en superfin tårta.

 
Söt Eddie i prästens famn och mammorna med respektive plutt.
 
Valle sov i 2,5h och missade både kyrkan och fikat. Tio minuter innan hemgång var det lagom att vakna. Då hade lilla Eddie somnat. Precis innan vi åkte hann gossarna hälsa på varandra :)

På kvällen åkte Jonas och Valle till farmor och farfar. Första kvällen för lilla mamman ensam hemma. När katten är borta dansar råttorna på bordet hihi Tyvärr råkade lite hamna på film... huvudsaken att man är snygg som vi på verket brukar säga :P


Idag knallade vi till babysimmet i strålande solsken, så härligt! Victors farmor tog lite kort som vi ska få sen :) Tyvärr har Eddie blivit sjuk och kunde inte följa med. Krya på dig lilla skrutt.


Första 180 på egen hand

I fredags åkte vi till hagen för att mysa lite med farmor och farfar. Under middagen låg valle som vanligt på Doris (fåret, inte maddes valp). Plötsligt så flippar Valle runt! Jubel! Jag rusade och hämtade kameran för att ta bildbevis. Nu kan man alltså inte lämna lillplutten på skötbordet längre... attans!


Yeah! Glad liten plutt som preis lyckats att vända sig :)


Valle missmatchad med pappa Jonas gamla tröja stickad av farmor, superskön!

Mot hagen

Igår var vi och shoppade i norrköping. Det hela började med att vår bil blivit skinnad i garaget som vi hyr. Vår andra bil genomgick samma behandling i förra veckan... Vi fick helt enkelt ta catrins lilla pärla istället. Väl framme tog nog lunch och fika den mesta tiden. Sen var valle sugen på att vara i famnen hellre än vagnen vilket gjorde det hela lite mer komplicerat. Det blev jeans och lite annat  i alla fall.

Pappa Jonas är hemma igen så i eftermiddag åker vi till hagen och myser lite. Valle stackarn är lite snorig, hoppas att det går över snart. Imorgon ska vi på dop, lilla eddies tur.


Supergammal mobilbild på valle och eddie.

 


Fullt upp en helt vanlig onsdag, lite fööör fullt upp...

I vanlig ordning gick jag och Valle upp vid tolvsnåret, helt förfärligt (och alldeles underbart) jag vet :P Sen en rask promenad ner på stan för lite frukost *host* lunch! Vidare till BVC och lite bebisprat, därefter en timmes promenad med Josefin och Nisse. För att se till att alla eventuellt brända kalorier inte skulle trilla bort för gott dök vi in på en kopp fika hos Catrin på hemvägen. Sen kom vi på den ultimata idén att ta hem mat från vår allas favvis restaurang McD. Sagt och gjort. Jag och Valle gick hem och väntade på att middagen skulle bli färdig (levererad) av Catrin och Jessica. Sen dök Sara upp och det blev godis, kakor och chips till lite topmodel. Så man har lite nya kalorier att bränna... vore ju synd om alla försvann :P Har insett att livet som singel inte är helt fel! Yeah :) Fast vi saknar pappa miniliiite också.

Såklart lyckades jag också glömma en väldigt speciell dag idag. Mammas födelsedag!! Jag skyller allt på amningen och livet som småbarnsförälder. Fast egentligen har jag inget att skylla på mer än att jag är en usel dotter :(


Till min lilla mamma

En mor finns med från början

som källan till ditt liv.

Med kärleksfulla blickar

hon följer varje kliv.


Sen livets första måltid

har hon bjudit dig att smaka.

Hon ger dig av sin omsorg

utan krav att få tillbaka.


Hon tas så lätt för given

som lindring av besvär.

Och sällan blir hon tackad

och sedd för den hon är.


I livets alla skeden

förblir hon dock densamma...

Din alldeles unika

högt älskade mamma.

Jag älskar dig, väldens bästa mamma!
(nästa år ska jag komma ihåg dig födelsedag, jag looovar)


Tisdagsmys

Idag har jag och Valle varit mycket duktiga. Vi masade oss iväg på babysång och fika. Det var tydligen väldigt utmattande att höra mamma sjunga för efteråt så sov Valle i 3 timmar.

Sen fick vi tjejbesök för lite tacos, vin och två skräckfilmer. Tur att catrin tittar på filmen istället för som vissa andra -jag. Jag pratar mig genom filmen och sitter sen som ett frågetecken, då är det bra att ha en tolk som förklarar allt. Tusen tack Catrin och Jessica för att ni förgyllde min och Valles kväll :)

Inga roliga kort har jag att lägga ut heller. Galet tråkigt inlägg. Ska leta lite bland gamla kort.



Blå gruppen ägde, eller hur Henke! Jag tycker så synd om snubben som trillat i :(
Jag och Henke utmanar dock ödet.

Måndag

Idag var det dags för babysim igen. Valle börjar bli en hejjare i poolen! Två dyk blev det och det gick super :) Man skulle kanske ha en undervattenskamera...

Sen hann vi med lite lunch och fika x 2 och därefter matshopping. Tur att jag alltid har min privata assistent med mig. Vem skulle annars skjutsa mig till affären och bära upp mina 14 matkassar?


Två snyggingar! Valle och Eddie valde visst likadan body i morse :)

 
Cool badpojke laddar inför första dyket och Eddie myser med mamma Evelina.


Singel i stan

Help. Jag är ensamstående tills på torsdag eftermiddag. Jag har skickat in en ansökan till "Ensam mamma söker" undra om jag blir antagen...? Titta in på en fika om ni har vägarna förbi :)


Studsa runt i hoppgungan var superskoj! :)

Tiotimmars-fest det är lagom

Ska det vara så ska det vara rejält! Det blev en riktig brakfest som visst råkade sluta efter klockan fyra...Det var väldigt skoj och valle var helnöjd hela kvällen. När han väl somnade slocknade han på 1 sekund. Underbart med massor uppmärksamhet helt enkelt :) Så vi måste ha fler fester i samma anda, för Valles skull alltså...

Tyvärr förlorade vi två tappra hjältar till ett annat nattskift än vårt. Catrin och David spenderade sin natt på verket och jag hoppas att de i alla fall hade lite skoj innan de var tvugna att gå. Vi fick lära oss bra mycket om otäcka sjukdomar vi ska passa oss för, tack Catrin ;)

 
Dante tar hand om Valle/Peter tar hand om Valle -Undra vem man ska anlita som barnvakt? :P

  
Pojkarna har cigarrpause på balkongen. Brr det var superkallt! (tyckte jag som satt inne)

 
Hmm vet inte riktigt vad som händer här... men piggelin är gott!


  
Trots flera laglottningar så hamnade Jonas och Henke i samma lag. De tvingade mig att ta kort varje gång de vann, vilket var alla gånger. Men alla förstår ju att de har fuskat. Jonas är ju som bekant en känd fuskare och Henke var nog inte svårövertalad. Den dolda barnpåsen användes flitigt...

 
Klockan fyra firades segern med en kärleksbalad, det var vackert så det förtog :)

Tack för en superskoj kväll!!

RSS 2.0