En runda på stan...

Trodde vi! Istället så blev det ösregn *brr* Vi åkte till nypöppnade CityGross och konstaterade att det var dyrt och ganska otrevligt där. Vidare till Brio där jag råkade handla upp hela min föräldrarpeng, men ungen förtjänar ju bara det bästa ;)
Lite bilder kommer upp i nästa inlägg (systers önskan) då vi köpt en asful babysitter. Ful och dyr, fler detaljer senare...

Nu blir det späckad fläskfile, idahopotatis och bea. Lyckades tappa guggan som vi skulle ha i fläskfilen på golvet. Om skålen inte gått i 100 bitar hade jag tagit upp kladdet från vårt ack så rena golv och använt det i alla fall. Men att äta keramiksplitter bara för att man är lat är nog lite för mycket till och med för mig :P

Ha en fin helg gott folk.

Ps. På bebisfronten så har jag ytterligare ett bevis på hur lyxigt det är att vara pappa. Gossen sov från 2300 till 0600. Jag som pumpat ut mjök för att slippa ett nattamningspass. Men när pappa ska mata så... jag är inte bitter..


Valle en vecka! Idag fyller han 5 veckor och är envis som få..


Oj, glömde visst den spännande tävlingen!

Rätt svar är (enligt jonas) den coola Markus Fagervall!! Yeah! Markus var alltså  och tittade på Cult of Luna (se tidigare inlägg) samtidigt som Jonas & syskon. Enligt vittnen såg Markus kompisar aka bandmedlemmar ytterst utråkade och irriterade ut när en full Jonas kommer och ska stå med huvudet tätt intill och ta kort. Markus däremot var på ett strålande humör och han ville desutom gärna vara med på bild. Vad gör man inte för sina fans!?


Heja Markus!

Om någon skulle råka undra varför jag är uppe och inte sover sött så beror det på att valle har sin härliga skrikstund mellan 23 --> ?. Heja bebis friskt humör!

Såhär ser vi ut nu. Trött mamma bebis med magknip :(


Okej, han sover faktiskt. Men vågar man lägga ner lilla skrutten det är frågan...

En tripp till Oxelösund

Idag har vi varit i Oxelösund och lekt med Malin, Theo & Molly. Lekt o lekt, Valle sov och skrek mest hela tiden. Väl hemma skulle pappa ta hand om gossen en stund. Då gick det minsan bra att ligga o se gullig ut på golvet. Pappor har det alltför lätt! Sen började pruttkalaset som ställt till det så mkt i magen på skrutten. Hoppas att det lugnat ner sig till natten för mamma vill gärna sova lite.


MiniValle kommer snart ikapp söta Molly. Molly kanske gillar små killar? :)


Denna söta mössa kom med posten igår. Snälla lina har stickat till Valle. Stort tack!


Det är utmattande att titta på...


FISKAR!!

Hemlig kändis och tjock bebis

Mycket har hänt under helgen som gått. Mamma var ute och roade sig för första gången på Valles 4 veckorsdag! Jippi! Kvällen till ära firades med ett glas vin. Har livsmedelsverket sagt att det är ok så är det ok, så det så! Det var i alla fall underbart trevligt. Vi satt på Fik@ ett helt hus bort från valle och pappa. Mobilen i högsta hugg (som extramamman påminde om eftersom den riktiga mamman glömde bort). Mamman glömde oxå sin plånbok, det är så mkt man ska komma ihåg! Det blev en sväng hem för lite amning, 3 min tog det och sen somnade ungen. Sen var det bara att gå tillbaka igen :)

 
Hela glada gänget! Visserligen bara två som såg att jag tog kort hihi
Synd att jag bara tog ett kort på mig o Catrin. Annars hade vi nog valt ett annat för vi var supersnygga, det bara syns inte, eller nått...


Tjockbebis med den nya fina bodyn som Valle fått av Emma! :)

  

Valle fick en fin stickad mössa av Wanja (en granne till cissi och anders). Den åkte på när bollviks gick på en promenad till torpet (mamman låg o sov). Där togs det lite mått till den nya köksinredningen, jippi! Bilden i mitten visar att det är fler än vi som älskar vårt lilla torp. Vildsvinen har bökat upp halva gräsmattan i jakt på godis. Sen blev det svamplockning för cissi och jonas så nu har vi massor av trattisar i frysen! Mums!



Nu till den hemliga kändisen!
Titta på bilden och gissa vem det kan vara som står brevid Jonas. Jonas ljög och sa att JAG ville ha bilden... det är faktiskt inte riktigt sant. Vad ni än tror!! ;) Den som gissar rätt får ett pris!


Lägenhetskoll och för liten body

Igår kollade jag, Valle och Catrin på en supermysig etta till Catrin. Inte nog med att den var mysig den ligger brevid min lägenhet! På kvällen visade det sig att jag ska få en ny granne! Jippi!! Undra vem som blev gladast :) Jag såg mig redan sitta och mysa i Catrins nya soffa så det var tur att det gick vägen.

Som nybliven småbarnsmamma hade jag missat det här med att barn växer gräsligt fort. Jag visste ju att han var 53 när han kom ut och att han nu är 57 men det är ju bara siffror.

Jag hade fint vikt undan alla fina presentkläder som var på tok för stora för lilla spindelbenspojken. När han växt ur 3 bodys inser jag att han kanske inte kan ha sina nya fina kläder!! Noooo! Jag fick ta hjälp av catrin för att kränga på honom den fina BarbaSkön-bodyn som Catrin köpt. Titta så söt han är och han kommer väl bara att kunna ha den nån gång till.



   
BarbaSkön syns på ryggen oxå!


Denna söta vinterdress börjar oxå bli för liten... :(
Fast det är klart att det är underbart att ungen växer ;)



Pappa matar Valle för första gången. Det gick bra ett tag sen blev det sura miner.

Helgen som gick

I helgen var vi i Gävle! Vi hade det underbart på pensionat Söderblom där helpension med trerätters och barnpassning ingick. Kunde inte vara bättre och jag längtar redan tills vi åker hem igen. Valle behöver sin mormor och det behöver jag oxå!

Vi var oxå i sthlm eftersom pappa jonas skulle på hårdrockskonsert. Här gick min sarkasm snett. Jag sa "Vi får väl se vem som kör till gävle, det beror väl på jonas kondition imorgon".
Jonas tolkning -Cicki kör!
Cickis självklarthet -Dricker jonas för mycket får han ett helvete (givetvis ska han köra).
Kontentan - Jonas tokfull, cicki får köra...


Hemma hos faster Åsa i sthlm!


I famnen hos farbror och faster Bollvik.



Valle och stina i Jonas famn. Stina är dubbelt så gammal som Valle på bilden (dvs 6 veckor).
Valle ser ut att trivas brevid sin tremänning :)


Valle spydde, kissade och bajsade ner sina kläder. Som nyblivna småbarnsföräldrar så tog vi bara med tre bodys. Det var långt ifrån tillräckligt. Här har Valle fått låna kläder av stina. nappen har han fått av moster Madde och morbror Fredrik(det var en brun napp med igelkott på oxå, den rosa är för hemmabruk :P).

Min lilla älskling

Min kära syster har efterbehandlat några bilder åt mig som jag ska göra tavlor av. Jag tog bilder i dåligt ljus och i luffig miljö, men man måste ju passa på när bebis vill. Sen har man en syster som fixar så det blir underbart. Fast med det motivet kan det ju inte vara så svårt?! :)

Stor tack söta lillasyster. I love u!




En idé från Malin&Dennis, tacktack! Den stora skillnaden var att de
var smarta och tog kort på bb. Vi valde att vänta nästan tre veckor
och drygt ett kilo. Tur att jonas har stora händer så ungen fortfarande
ser mini ut ;)


Imorgon är Jonas första "riktiga" pappalediga dag. Detta firar vi med att åka till Stokholm så pappa får gå på hårdrockskonset. Mamma o Valle ska snällt sitta hemma i fasters lägenhet.


BVC-besök

Idag har Valle och jag varit till BVC för vägning och mätning. Gossen väger nu 4130gram och är hela 55cm lång! När kläderna skulle på igen passade valle på att kissa lite på skötbordet, duktig pojke!

Nu ska mamma passa på att vila lite i soffan.
 




Valle myser hos Catrin på Birgers¨:)

Konsten att ta kort

Så skulle vi ta kort till SN, GD (Gävle Dagblad) och Arbetarbladet. OBS! Säg inget till min mamma om detta, det är en överraskning!

När syrran var här och hälsade på tog hon 60 bilder på oss, alla totalt tragiska. Kan erkänna att jag var ful på alla bilder. Med fejkat leende och halvt hysterisk blick såg jag ut som en psykopat och inte nybliven lycklig småbarnsmamma.

Därför begav vi oss ut i solen för att ta nya bilder på egen hand. Dvs en av oss skulle både ta kortet och vara med på bilden. Detta visade sig snabbt vara ganska svårt... 172 tagna bilder... Trots detta blev det knappt 3 som skulle gå att använda. Nedan kommer ni förstå varför *host*

 Stolta föräldrar till... vart är bebis?

 Vart är pappa?

 Det där med skärpan...

 Vem tog vårt barn och gav oss en trollunge? :)

 Vart är mamma?




Trumvirvel! (sista bilden)
Bebis ger upp och allting börjar kännas som ett övergrepp! Ser ni vad vi låssas
som ingenting fast vårt barn skriker för full hals...

Vinnande bilden visas på tisdag i SN respektive söndag i GD... 

Sovande bebis nervklen mamma

Ok, jag är bortskämd.

Pappan och bebis sover i vardagsrummet. Mamman sover ensam i 180-sängen i sovrummet. Bebis kommer nybytt in till mamman när den vill ha mat, när den har ätit färdigt så bärs den ut av pappan, eventuellt byts på igen (den bajsar otroligt ofta). Mamman har inte riktigt koll på när bebisen kommer in eller försvinner ut.

I natt så fick mamman för sig att bebis åt vid 2-snåret. Mamman vaknar kl 5 och undrar om inte bebisen ska komma snart. Hon lyssnar efter små pip från vardagsrummet men det är knäpptyst. Mamman måste gå upp och titta till bebisen (hon litar inte helt på pappan). Bebis sover sött. Sen ligger mamman vaken och lyssnar o lyssnar. Ingenting. Vid halv åtta är mamman nervklen. Går ut till pappa och bebis igen. Bebis sover sött men hör inte mamman några pip? Bebis fiskas upp direkt. Mamman ska byta bajsblöja, stackars bebis att ligga med massa bajs tänker mamman. Det var inget bajs, knappt kiss. Sen har mamman väckt bebis...

Det visar sig sen att bebis hade nog fått mat vid 3-tiden men förstår ni gott folk, över 4 timmar sammanhängade sömn hade mamman kunnat få. Om mamman inte vore nervklen...



Det är skönt att sova när mamma är vaken!

Valles första bad

Så har den lilla gossen fått bada för första gången. Jag var sjukt nervös! Är vattnet för varmt, för kallt eller gillar han helt enkelt inte att bada.?! Kökstermometern kom till användning äntigen. Har nog haft den i 3 år nu och det har ännu inte blivit några härliga stekar som man ska ta nån slags innertemperatur på. Men nu jävlar har jag kollat tempen på badvattnet!

Valle sjönk ner i vattnet med en lätt chockad min. Han sa ingenting under hela badstunden så vi tror att han gillade det. Filmade lite till mamma och pappa så de inte får alltför mycket abstinens. Klippet kommer att läggas ut på bloggen och det är helt valfritt att titta. Vet att det kan vara ohyggligt tråkigt att se klipp på barn som är alldeles för långa och sega :P

Några bilder i väntan på filmklippet :)



   

Mamma är lite trött verkar det som...

En älgfamilj mot döden

I tisdags åkte vi till hagen (Jonas föräldrarhem för er som inte vet). Vi tog hallarundan för att njuta lite av den fina utsikten och vädret. Plötsligt ser vi en stor älgtjur på vägen, vi saktar in, älgen rusar till sin lilla familj på andra sidan. Jag piper förtjust "Nä men titta en helt liten familj! Vad härligt att de klarat sig allihop, det är väl helt otroligt" De såg så glada och lyckliga ut. Då säger Jonas -"Tråkigt att älgjakten börjar nu då" Jag -"Vaaaaa, jag som trodde att den redan varit..." :( Sen blev det sorg i bilen. Fast jag får inte vara alltför skenhelig, jag har ju faktiskt med god aptit mumsat i mig en hel del älg hos mina svärföräldrar men i alla fall.

Bildbevis:

 

Jag ska sy röda mössor till älgarna i år, så de klarar sig under älgjakten alltså!

Hos farmor och farfar har man det bra. Mamma och pappa blir bjuden på god middag och jag får ligga i en stolt farfars famn. Fast den mesta tiden myste jag med farmor :)


Livet som småbarnsförälder

Ibland har man det bra tufft *host*


Svärmors champagne kom väl till hands. Jag drack ett halvt glas och jonas drack resten kan man säga. Jag har lagt av mig lite men jag är snart tillbaka!

 Smörig bild, jag vet!


Min och Valles extramamma kom över på lite chokladfundue och mys :)

Bortskämd som få...

...alltså Valle, inte jag!

Vi har fått så fina saker av våra vänner, släktingar och bekanta. Jag blir alldeles rörd och tacksam. Tänk att jag för en vecka sen grät lite efter att ha letat efter kläder som var lite söta/tuffa/fina utan att hitta ett endaste plagg. Nu har vi massor i olika storlekar :) Så himla fina också. Fattar inte hur ni kunde hitta när jag inte hittade nånting alls...



Kläder och åter kläder, så fina! Ungen har mer kläder än vad jag har nu :)
Morgonrock
Badhanduk med öron
Champagneglas med tillhörande dryck (uppdrucken :P)
Supervackert armband från SNÖ till mamma från extramamman.
Ljuslyktor
Vinterkläder från Lundmyr of Sweden
Mjukisdjur
Speldosa
Leksaksresväska
Lapptäcke
Digital videokamera med massor av minne av min kära mor & far.
...och en massa annat fint!

Tack igen alla kära vänner :)

(och vi som inte varit hem till Gävle och träffat min släkt ännu...) 


 

Ute på promenad i solskenet, så underbart vackert (o varmt!)
Skönt att sova i vagnen, jag var lite sugen på att krypa ner själv :)

Lilla familjen ensamma igen



Söderblom på besök. Hela familjen trillade in under lördagen. Mormor hann in till vardagsrummet på en nanosekund och efter det så var det knappt att jag tilläts amma ungen :) Lilla johan fick oxå hålla en liten stund. Jag grät några tårar för att valle trivdes så i hans lilla famn. Har aldrig sett yrvädret johan så koncentrerad och stilla tidigare.

På kvällen skulle vi ut och äta. Mamma Christine tycker att vi ska gå till McEvans istället för att äta på hotellrestaurangen där familjen bodde. Vad jag hade glömt var att jag hade en son på 7 dagar och att McEvans är en pub. Jag blev givetvis nervklen när jag insåg mitt misstag. Valle sov sig genom hela middagen, storbildstv med fotboll, festmänniskor och allt, duktig gosse :)

Sen blev det frukost på hotellet, mums! Jag, syrran och johan skulle upp o kolla på ett av rummen de sovit i, syrran gick ner med johan för att sen komma upp till mig igen. Jag kastade mig i sängen med underbart sköna lakan. Somnade direkt och sov en timme... anar att syrran förstod vad som skulle hända. hihi

Valle provade en ny mysdress i fin höstig orange färg idag. Vi har fått så mycket fina saker till valle att jag skäms lite. Ska ta kort och visa (om jag vågar).

 
Första mötet med prinsen!

   


Första promenaden

Snart trillar hela familjen Söderblom in :)

Igår tog vi första promenaden med vagnen, vi gick till hamnen. Där dog mitt bäcken och vi fick vingla hem...

Bildbevis nedan:


Såååå trött när vi kom hem, sov i 1 timme till...

10 pappadagar försvinner som 10 små negerpojkar

Idag är det dag nr 5 av Jonas 10 pappadagar. En vecka kvar med andra ord! Det går så himla fort, dagarna rullar förbi. Vi hade ju tänkt oss att ta det lite lugnt men det går sådär. Har upptäckt att allt tar sån tid när man har en liten att ta hand om.

Igår skulle vi lite snabbt åka till ica när vi insåg att vi hade en blöja kvar (och den satt på Valles rumpa). Help! Eftersom ungen bajsar i snitt ca 15 ggr om dagen insåg vi att vi var tvugna att agera snabbt. Vi kom iväg till affären, köpte blöjor och fikabröd senvidare till stan. Väl i parkeringshuset bajsade Valle. Dags för byte i framsätet. Därefter ammning. Prutt igen, byte i framsätet igen. (Hindrade jonas från att ge sig på ett byte på motorhuven i blåsigt oktoberväder). Efter en timme i parkeringhuset (tack o lov betalade vi vår biljett när altl var klart) knallade vi ner till affärerna. Hittade några små bodys till Valle och två amningsbh:ar till mig sen blev det lunch. Nu har det gått ungefär 5 timmar...

På kvällen blev det fika med kompisar, mysigt. Fick jättefina kläder/saker, tacktack! Glömde såklart ta kort  under kvällen 
:( Nu råkade jag snacka mig blå om förlossningen oxå. Stackars männsikor :( Jag behövde väl ventilera för att komma över traumat. I och med det har jag nu sett till att sara och peter aldrig kommer skaffa barn. Bra jobbat av mig :(


Byte nr 2, bebis halkar runt, bajs överallt!


Papparazzi utanför bilen. Kolla in min min :p





Papparazzi tar sig in, mamman blir arg!

Lite senare på Birgers - sopplunch! Supergott och jag kom på flera snikidéer för att få billig lunch på tvivelaktigt sätt.
Två soppor att välja mellan, skagenröra att ha i soppan eller på de urgoda mackorna, dricka och kaffe på maten. Frågade om Jonas tog skagen tills han skämmdes, det stämde. Känner honom för bra!

Men tänk dig, du fick ta hur många mackor du ville, med skagen!! Soppa, läsk och kaffe för 65kr. En kopp kaffe och en ynka skagenbaguett går ju för samma summa. (Som om jag skulle kunna äta en hel baguett) Men jag tänker på jonas och andra hugriga människor ;)

 Superlunch!!


Att få tiden att räcka till

Det har inte blivit så många inlägg nu av förklarliga skäl. När jag inte ammar så ligger jag mest o tittar på lilla underverket :)  Tur att man kan kombinera de två eftersom jag ammar typ hela tiden.

Min kära sambo tog en smygbild på oss när vi tog en tupplur i soffan. Alla bilder från igår.

<-- smygbilden!

RSS 2.0