inget vill fungera

Tänkte blogga lite snabbt medans jag väntar på mannen som varit på 5öre och softat idag. men varken mobilen eller kameran vill att jag skulle föra över bilder.

Får göra ett nytt försök senare istället. Nu åker vi till plutten som är i hagen och klappar på kycklingar!

Brevet

Har som sagt fått ett spännande brev... trodde först att det var någon form av reklam men när jag läst några rader anade jag att det var något annat :)

Det är instuktioner jag ska följa den 27/6. Har fått en kod för att hämta ut biljetter på tågstationen och sen ska jag åka någonstans. På destinationen bli jag upphämtad av en person som kallar sig Rogga (läskigt!) Jag ska visst fråga först så jag inte åker iväg med vem som helst. Personen som skrivit brevet vet väl att stress kan göra att jag mycket väl skulle kunna göra det :P

Jag ska också göra en skylt där det står "Jag heter Cicki och jag ska åka med dig", sen en packlista på saker som jag ska ta med. Jag börjar redan bli nervös kan jag meddela. Det står undertecknat med LIGAN. Nu undrar jag om denna liga är några man kan hyra på blocket eller om det faktiskt är nån liga som jag känner. Help!



Smygtitt på lägenheten:

Från att Valle haft 1kvm att röra sig på så har han nu aningen mer, gåstolen är superroligt att rusa runt i. Helt underbart! Här syns också våra charmiga köksluckor med trähantag.


Mys på Vallarna i onsdag. Sex små bebisar (som börjar bli stora) bökar runt. Mammorna lunchar och dricker latte :) Vi valde helt klart rätt dag för nu regnar det. Hoppas det blir uppehåll snart för vi ska iväg och babysimma strax.


Glad bebis!

Läggdags

Idag har jag och valle haft en fixardag här hemma. Vi har målat lite och påbörjat kökets makeover. Vi kommer spara renovering av köket och stora bardrummet till sist. Men lite fix ska det bli. Visar bild imorrn på mitt projekt att ta bort den fina 90tals looken som vi har nu.

Jag och Jessi har bestämt att vi ska göra en hemlig utlandsresa i juli, ska bli så spännande :) Ni som känner er sugna att följa med får gärna göra det. Men det är lite grisen i säcken för vi kan inte säga vart vi ska, än...

Hinner inte visa det mystiska brevet nu, håll ut till imorgon ni som är nyfikna. Om det nu är någon som är det :P



Helgen

Valles mormor och morfar kom hit i torsdags och stannade till i söndags. Vi hann med massor när dom var här! Vi flyttade alla grejer som var kvar i gamla lägenheten det vill säga det som låg i förrådet. Visst är det märkligt att man alltid flyttar med saker från ett förråd till det nya förrådet... som vår blåa byrå som är arvegods från Jonas farmor. Henke har ju som alla vet laddat ett helt liv för detta lyft. Men när det kom till kritan så gick det ju faktiskt superbra. Nästan lite för lätt... Nästa gång den ska byta förråd kanske lådorna och sakerna i lådorna kan få stanna kvar i byrån så det blir lite mera match?! ;)

Valle stackan blev såklart dunderförkyld på fredagen och snorar fortfarande. Tack snälla mormor och morfar som tog hand om Valle hela helgen. Mormor fick sova härliga 4 timmar natten till söndag. Så underbart att ha er här. Snart kommer vi till er och hälsar på för vi saknar er redan <3

På fredagskvällen hann vi också med att gå på avskedsfest hos Helena och Pär, det var länge sen man skrattade så mkt! :) Helena flyttar till gtb och Pär mönstrar på en båt i 10 veckor, tråkigt att dom ska flytta nu när de precis kommit in i sin nya lya här i nypan. Bara att hålla tummarna att de flyttar hem igen framöver.

Lägenheten börjar ta form också. Nu saknar vi "bara" möbler. Vår pösmunk till soffa får hänga med ett tag till. Jag har ju suttit sönder den (enligt jonas) med mina häftiga 47kilo...  Tack vara mamma så är i alla fall balkongen färdig med blommor och allt. Där kan man mysa i kvällssolen till halv nio med ett glas vin. Det har vi hunnit prova ett par gånger :) Om solen skiner med sin frånvaro kan man alltid fuska med infravärme. Lär väl bli mkt av den varan i sommar anar jag...

 
La familia på restaurang, så gott!!


Det ska börjas i tid...


Litet smakprov från balkongen.. sen fanns det inga fler kort inlagda på datorn men det kommer!

Måste berätta om ett sjukt brev jag fick idag men det hinner jag inte just nu... sååå spännande!


Äntligen

Vi börjar komma i ordning så smått men vi har en del att packa upp och fixa ordning ännu. Min älskade familj kommer hit på torsdag så det blir toppen. Barnvakten är fixad! Anar att det är Valle de är ute efter att träffa i första hand ändå hihi ;) Det ska bli så skönt att träffa mamma o pappa för det var en tag sedan nu.

Henke är du ledig på fredag?? Jag har fixat släp till kl 12 o då måste byrån from hell ner från förrådet. Borde ju ha kollat med dig först för annars är det jag(hjälp!!) och jonas som ska släpa ner besten...  Jag håller mina tummar att en stark karl kan komma och hjälpa jonas helt enkelt.

Ikväll ska vi på Robins kalas, skoj!!

Ingen bild idag... måste packa upp kameran och ladda över lite nytt..

Nu har vi flyttat

Tack kära vänner för all hjälp vi fått under helgen. Vi hade aldrig fixat detta utan er! Packhjälp, barnvakt, bärhjälp och sen packa upp, är så glad att vi har er som ställer upp i alla lägen :)

Nu ska vi bara komma iordning med allt. Är galet mycket jobb kvar kan jag tilllägga. Nästa helg går nästa flyttlass, vi lämnade förrådet orört (jag vågade inte ens gå upp och titta på det).

Bilder kommer eller ännu hellre får ni komma o hälsa på!

Annars har jag och Valle spenderat dagen med att gå till babysimmet i ösregn, sen väntade vi i en lilten evighet på att regnet skulle sluta. Det gjorde det inte så vi fick gå hem i ösregn också.


Gammal bild på valleplutt.


Bloggtorkan kan börja

Nu blir det lite torka på bloggen för nu är det packa packa packa som gäller. Med lite (extremt mycket) tur flyttar vi på söndag. Ska bara se att golvet blir lagt och att Valle hittar en barnvakt.

Ha en fin helg alla!


Som tack för att vi passade huset och hönan fick jonas vodka med cannabis och lite olika absintsorter. Jag hoppas på att den första kommer göra mig stark när vi ska flytta för denna mammakropp är den svagaste jag känner till. :)

De där skorna...

Efter att ha provat skorna på Valle visade det sig att de satt precis. Inte så bra kanske med tanke på att ungen växer som ogräs. Då jag redan tagit i lite vid val av storlek fick det bli största storleken. Dessa är lite stora tack och lov. Det blev storleken 13-18 månader, hoppsan!


Dålig bild... På vänsterfoten sitter Stinas nya sommarsandal i rosa. Tur att det inte syns, ungen klan ju bli mobbad :P


Gullungarna

Jag och Helena har under dagarna som gått blivit så roade av våra gullungar. Första mötet blev lite av en chock för valle då Stina är en ganska framåt dam med hög röstvolym. Men han vande sig snabb och de ville konstant ha samma leksak eller använda varandra som leksak. Lite riv, bit och skrap blev det också. Det sötaste av allt var nog när Valle ålade in i köket och lämnade Stina ensam i vardagsrummet. Hur kunde han lämna?! Stina stackarn började storgråta.

Annars jobbade vi mycket på att vara lattemorsor. Det gick över förväntningarna då vi hann med 4 fikapauser och en middag på stan på tre dagar :)


De lyckades alltid vara på samma kvadratmeter, det måste vara kärlek!


Vart är vårt fika morsan!?


Gröt är väl ingen kanelbulle?

 
Födelsedagsmiddag på Rhodos. Helena är supernöjd med sina 3 såser. Zatzikin vann givetvis.


Varför ha napp när man är så glad? Helena fixar superdyr läsk till lunchen. Vi räkande ut att vi fått 3 st 1,5liters cola för samma summa. Men god var den i alla fall.


TÄNDER!!




Suddiga bilder på småttisarnas första tänder :)

Kom hit snart igen, vi saknade er direkt efter att vi lämnat er vid tåget! 


Snart är pappan hemma

Vi har haft så fullt upp att vi knappt märkt att han varit borta. Jo vi har saknat pappan men haft det mysigt med kusin Helena och gullungen Stina och alla andra kära vänner som tittat förbi under veckan.

När vi var husvakt för någon vecka sedan var vi till torpet och kollade hur fint allt blommar. Här kommer några bilder.




Snart framme!




Pappan och Valle!


Den lilla lilla mamman (barnet är i famnen eller är det en katt med mössa?) framför gamla ladan som kommer bli ett coolt gästhus i framtiden (eller drömmen).

Mer om våra små gullungar i nästa inlägg!

Bebismys

Vi har det underbart mysigt nu när pappan är borta. Inte för att pappan är borta utanför att vi har Helena och Stina här med oss :)

Barnen har synkat sina mat och sovklockor perfekt dessutom. Vi fikar, shoppar, äter och busar med gullungarna dagarna i ända. Dagen i ära så har jag köpt Valles första skor, supersöta retroskor från rackamaja. Bild kommer såsmånigom!

Herr besiktningsman kom och kollade på lägenheten idag. Jag var sådär lagomt nervös då det ser ut som vi haft lek med kniv och eld på ekparketten. Det såg ut så när vi flyttade in men när vi sen kollade på föregående besiktningsprotokoll så står det "små repor i parketten". Små? Undra hur de uppskattar kraterhål på nyköpings hem. Hursomhelst möblerade jag och Helena om lite snabbt fär att dölja det värsta och det gick vägen. Pust! Har varit övertygad att de skulle tvinga oss att betala för någon annans exorsistdemonutdrivning...

Dags för födelsedagsmiddag (i efterskott) på stan!


Rosa blåsippa från förra året


Dags att lägga sig

Pappan har varit borta en dag nu, 4a kvar! Idag hade vi superskoj på babysimmet. Valle skrattade och plaskade som aldrig förr, så härligt att se :) Sen kom tjejerna över på fika för att hålla oss lite sällskap. Märkligt att Valle kan förvandlas från en gnälls till ett skrattande busfrö på en sekund. Tråkig mamma roliga kompisar med andra ord :P

Imorgon kommer Helena och Stina hit, som vi har längtat! Håller mina tummar att de får en trevlig tågresa utan förseningar eller andra problem.


Vårt älskade lilla torp i vårprakt. Snart blir det grilla av!


Slån som blommar på bar kvist. Så vackert!


Evelinas kalas

I onsdags var vi till Evelina på kalas, hon hade bakat flera sorters kakor och hallonpaj. Så gott! Måste ju bara lägga in en bild på våra små glin som börjar bli stora pojkar nu.


Eddie, Freja och Valle.

Länge sen sist

Valle har somnat och Jonas är i lägenheten och målar lister. Golvet börjar komma på plats och kanske kommer vi kunna flytta nästa söndag. Den som inte har något för sig får gärna komma och hjälpa till att bära...

Längtar verkligen tills vi kommer in i nya lyan så man kan stäcka på benen lite :P Valle vill nog också ha lite mer utrymme för han kryper runt som aldrig förr.


Gullungarna på förra veckan lekdate. De är så söta när hela ligan vill ha samma leksak :)


Bebiskonferens, undra vad de snackar om?!


I torsdags var vi med jobbet vid Nävsjön hela dagen. Tipspromenad och grillning. Micke var snäll och bar Valle hela tipspromenaden sen hittade dem en gunga. Premiärgungning för valles del. Det var länge sedan man fick så mycket frisk luft, det kan inte vara nyttigt!

Första lådorna med böcker är flyttade till nya lägenheten, så skönt! Tack för hjälpen ni snälla vänner som blev tvingade att släpa lite. I kväll ska vi slänga bokhyllorna, så skönt att bli av med lite möbler!

Imorgon åker jonas på en veckas kurs till Borlänge. Jag och Valle blir inte ensamma så länge för på tisdag kommer Helena och Stina hit. Vi längtar!!


Ingen hemtele eller internetlina...

men en unge som kryper från rum till rum! Helt galet är det. Igår stog jag och pratar i telefonen i köket. Valle lämnade jag på en filt i vardagsrummet. Plötsligt så märker jag att ungen är brevid mig i köket, hur gick det till?! Nu är det slut på det lugna livet anar jag, help!

I förrgår skulle jag ringa ett samtal. Telefonen ville inte riktigt. Det visar sig att vi inte har någon telefon längre... inte internet heller i gamla lägenheten. Båda delarna ligger snällt och väntar på oss i nya lägenheten. Nu behöver vi bara ett golv som sagt... på onsdag är det sagt att de ska börja. Håll tummarna!

Ett tecken på att man är småbarnsförälder upptäckte jag i lördags. När man på krogen vid halv två käner att man vill gå hem och göra choklad och mackor istället för att hänga kvar till stället stänger :P

I söndags var vi på kalas hos Dante. Han fick en mobiltelefon, hoppas att han blev glad men han fick kanske oxå lite seperationsångest... Han har trots allt haft sin blå/orangea trotjänare i 10 år så det kan inte vara helt lätt att skiljas från den ;)

Som sagt det kommer inte blir så många uppdateringar innan vi är inne i nya lyan. Vi får slåss om en dongel (fult ord!) tills ordningen är återställd.

Ett tilllägg till gårdagens VM

Hittade denna bild i mobilen. Jonas tog sig till final och blev med liten marginal besegrad av Billy. Måste vara Jonas gamla tävlingsdansargener som ligger kvar... Duktiga var de i alla fall. Tillskillnad från en annan som hade två vänsterfötter. Jag som var helt övertygad att min alkoholfriajordgubbsdrink skulle slå in med en C-vitaminkick med superkrafter, så var inte fallet...

Imorgon drar jag till stan och lämnar man och barn på landet. Mer om det en annan gång!

Mobilbilder:



Hejjahejja! DansmatteVM 2009.


Mamman o Valle i torpet.


Luktar gott :)



Underbara vår

Som alla säkert redan anat tog jag en säker jumboplacering under gårdagens dansmatteVM. Undra om det var för att jag var nykter... vi skyller på det. Kameran hade jag tappat bort så det blev inga bilder på det spektaklet tyvärr. Vi var i alla fall ett glatt gäng på sisådär 14 personer som åt grillat med alla tillbehör man kan tänka sig. Så gott!

Måste tillägga att Valle, Theo och Molly måste vara några av de bästa ungar man kan önska sig. Under pågående VM, två dansgolv och hög volym sov våra knattar genom allt. På natten bar det av till Halla och Agda. Vi vaknade upp til strålande solsken och en heldag nere vid vårt älskade torp. Nu har vi grillat och snart ska gossen sova.


Picknick i torpet


Körsbärsträden på tomten står i blom, snart blommar hela kärsbärsdalen på berget, längtar!


Vintergrönan blommar bakom torpet, så vackert!


25 grader varmt i luften och den godaste fläskfilén jag ätit på länge.

RSS 2.0