Tjuvstart

Äntligen är jag julledig, som jag har längtat! :) Snälla gudmor har hjälpt oss som bara den och hämtat och passat Valle så vi kunnat jobba efter alla sjukdomar till höger och vänster. Du är en ängel det vet du.

Valle fick provåka sin julklapp i söndags, men vet ju aldrig hur länge snön får ligga kvar här nere i sörmland så man måste ju passa på. Supermysigt med stora dalandes flingor som alla ville samlas i Valles ansikte till hans förtret...

Vi har nu också nästan köpt alla julklappar för i år. Katastrofalt svårt att shoppa kl 12 på en lördag MED barnvagn när alla andra tydligen också skulle köpa julklappar. Jag fick gå till Hellmans och ta en fika istället och sen kallade vi in förstärkning som passade Valle. Då gick det så mycket bättre, tack Josse och Jessica för det!


Valle och Sandra ägde backen!

Full fart både upp och ner :) Mamman hittade inte sin skiddress så hon stod med finskor och jeans i backen, inte bra.
 
Liten snögubbe

Underbart vackert på Hellmans.


Det snöar!

Äntligen har första snön kommit och det ligger faktiskt lite kvar ännu. Efter en underbar middag som Jessi hade med sig (snacka om lyx) så tog vi en promenad i 0-gradigt väder med snöflingorna dalandes ner. Helt underbart! Man känner att julen snart är nära. Synd bara att jag inte köpt en endaste julklapp, skicka gärna över en önskelista du som vill ha något... Nu är det söndag och 3e advent, dags att tända det tredje ljuset. Ni som inte kan dikten får bakläxa! :)


Kvällspromenad!

Adjö Kaufman, kommer vi sakna dig?!

Kaufman är bortrövad och ligger för döden. Får se om vi kan betala lösensumma och befria honom imorgon
:( Dummadumma tjuvar!


Familjen sjuk

Valle är fortfarande febrig och sliten. De är hos läkaren nu och lämnar massor av prover, hoppas att han är på bättringsvägen nu!

Själv har jag varit nära döden. Måste blivit matförgiftad i Sthlm igår, fick kasta mig hem på ett tåg och stationera mig på toan. Därefter bad jag till Gud och sparng hela vägen hem och stationerade mig på vår toa. Nu vet jag att jag lever! Ska aldrig åka till huvudstaden mer :(

Årets julbak

I lördags startade vi en ny tradition, en helkväll med julbak. När jag och Valle sov lite på förmiddagen gjorde Jonas egen glögg som var riktigt god, jo det är sant ;) Sen på kvällen bakade vi lussekatter, pepparkakor, julkola och tryffel. Måste nog tillägga att tjejerna bakade och killarna... ja de drack nog mest öl. Lite bildbevis på allt bakande. Titta gärna in på en fika, inte ofta det finns något hemmabakat här inte :)

   
Valle leker PÅ bordet när mamman var i köket...
Flickorna bakar och mamman kokar julkola (jag sippade inte bara glögg) :)


Vilken tur att man har barn så man kan göra pepparkakor med hjälp av deras leksaker.. allt gick superbra tills pappan kommer och sliter fram en hel bunt med riktiga pepparkaskformar. "-Varför använder ni inte dom här?"  Vafan, det är ju ingen sport... plus att jag inte är så på på att leta...


Apelsiner och en glödlampa med en tomte i som inte riktigt syns på bilden. Så ful att den blev lite rolig :)


Mums! Laddad för jul :)

Valle har varit sjuk sendan i fredag när jag hämtade honom från dagis. Trodde att han var på bättringsvägen idag måndag men icke. 39,4 i feber nyss. Stackars lilla sjukling.

RSS 2.0