Stöldgods från syster

Vill bara dela med mig av en rolig sak som hände mina färäldrar på arlanda. Inte roligt för dem men för oss andra att läsa om :) Skrivet av min lillasyster som fick ta del av denna story påväg hem från arlanda.

Den turkosa väskan som är så lätt att känna igen

På arlanda, klockan är 20.30 på kvällen och mamma är arg över att hennes väska kom allra sist på bagagebandet. Hon som har en knallturkos väska som är så lätt att känna igen bland alla svarta. Men så hade de alltså fått vänta i evigheter. In med väskan i bilen, och så ska vi fara hem.
"Men Anita, vad konstig väskan ser ut, helt demolerad!" säger mammas bästis Annki förbryllat.
Då upptäcker Annki också att det står Apollo på väskan. Vad konstigt. Dom åkte ju med Vingresor. Annki letar på namnskylten på väskan. På den står det Ylva nånting och ett mobilnummer.
Det är fel väska. Mamma blir galen. Sliter tag i väskan, ser ut som ett argt mycket solbränt litet troll som dundrar in på arlanda igen.
Bagagebandet står still. Två svarta väskor står ensamma kvar. Mamma kommer på den geniala idén att ringa Ylva, ägaren till väskan hon går och släpar på. Ylva svarar. Hon och hennes man är på motovägen till Södertälje. Mamma frågar om hon möjligtvis har en knallturkos resväska med sig. "Jaa" får hon till svar. "Den ligger här bak". Mamma förklarar att hon står med Ylvas väska i handen, varpå Ylva får panik i rösten och skriker till maken att vända om.
Sagan får ett lyckligt slut. De återförenas på arlanda och byter sina turkosa väskor. Mamma är nöjd. Hennes väska var ju så mycket finare än Ylvas, och nu slipper hon låna Annkis smink i morgon.

Min lillasyster, världens roligaste skribent! Love u

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0